Pir Sultan Abdal’ın Yolunda Yürüyenler Yalnız Değildir!
⌈AHA Yayın Kurulu⌉ Ankara’da NATO Zirvesi öncesinde gerçekleştirilen siyasi operasyonlarda tutuklanan Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) Mamak Şubesi üyesi Şevin Özden, Sivas Katliamı’nda yaşamını yitiren 33 canın anısına Ankara Sakarya Meydanı’nda semah döndükten yalnızca bir gün sonra evine yapılan polis baskınıyla annesi ve PSAKD yöneticisi Aslıhan Han Özden ile birlikte gözaltına alındı, ardından da hukuksuz biçimde tutuklandı.
Aleviliği savunmak suç değildir.
33 canın aşkına semah dönmek suç değildir.
Savaşa, emperyalizme ve NATO politikalarına karşı çıkmak suç değildir.
“NATO’ya Hayır” demek suç değildir.
Suç olan; demokratik haklarını kullanan insanları susturmaya çalışmak, hukuku siyasal baskının aracı haline getirmek ve toplumu korkuyla teslim almaya çalışmaktır.
Şevin Özden, Pir Sultan Abdal’ın yolundan yürüyen, Alevi inancına ve öğretisine sahip çıkan, örgütlü mücadelede yer alan, eşit yurttaşlık, laiklik, demokrasi ve insan hakları mücadelesine omuz veren genç bir Alevi’dir. Onun tutuklanması yalnızca bir kişinin özgürlüğünün elinden alınması değildir; Alevi toplumunun örgütlenme hakkına, demokratik mücadeleye ve temel hak ve özgürlüklere yöneltilmiş açık bir saldırıdır.
Şevin, 33 canın anısını yaşatmak için semah döndü. Ertesi gün ise babasının gözleri önünde evine yapılan baskınla gözaltına alındı ve annesi Aslıhan Han Özden ile birlikte tutuklandı. Bu tablo, hukukun değil, siyasal baskının işlediğini gösteren acı bir örnektir.
Ancak bilinmelidir ki; Pir Sultan Abdal’ın yolundan yürüyenler hiçbir zaman yalnız olmadı, bundan sonra da yalnız olmayacaktır.
Bugün Şevin Özden ile dayanışmak; yalnızca bir gencin özgürlüğünü savunmak değil, Aleviliğin hakikat yolunu, semahı, inancı, örgütlenme hakkını ve demokratik değerleri savunmaktır.
İçeride de dışarıda da semah dönmeye, hakikati haykırmaya, zulmün karşısında, mazlumun yanında durmaya devam edeceğiz.
Bugün dayanışmayı büyütme günüdür.
Bugün hukuksuzluğa karşı tek yürek olma günüdür.
Şevin Özden yalnız değildir.
Aslıhan Han Özden yalnız değildir.
Haksız ve hukuksuz biçimde tutuklanan hiçbir canımız yalnız değildir.
Canlarımız derhal serbest bırakılsın!
Pir Sultan’ın yolunda yürüyenler susmaz, teslim olmaz, yalnız yürümez.

Sevgili Canlar, yoluna ve ikrarına bağlı olan her Alevi kendisini Alevi Haber Ağı’nın doğal bir muhabir olarak görmelidir.
Oturduğu mahallede, okuduğu okulda, çalıştığı iş yerinde, üyesi olduğu Cemevi’nde ve sokakat haber niteliği taşıyan her durmla ilgili bize görsel veya yazılı haber göndermelidir.
Bu istemimiz Alevi kurum yöneticilerimiz içinde geçerlidir.
Alevi Haber Ağı: Gerçekleri yazacak… Geçekler yazılırken sende katkını sun can…
Saygılar, sevgiler