Alevi Haber Ağı

Alevi Haber Ağı Web Sitesi

GREVENBROİCH AKM’DE MUHARREM MUHABBETİ

Grevenbroich ve çevresinde yaşayan Aleviler, Muharrem Matemi’nin birinci gününde matem üzerine yapılan muhabbetle katılmak ve niyetlerin birlikte açıp lokmalarını kardeşçe paylaşmak için,  Grevenbroich AKM – Cemevi’nde biraya geldiler.

Matem Orucu’nun birinci gününde gerçekleştirilen  Muharrem Muhabbeti,  AABF NRW Bölge  İnanç Kurulu yöneticisi  Nejla Ana’nın gülbeng  okuyup delili uyandırmasıyla başladı. Ardından muhabbetin demine dem  katan,  Zakir Mustafa Sevi  söylediği deyişle muhabbete katılım sağladı.

Muharrem Muhabbeti’ne konuşmacı olarak katılan araştırmacı yazar Ali Haydar Avcı, muhabbetin Alevi toplumsal gerçekliği içinde ki yerini ve önemini birçok açıdan anlattıktan sonra, konuşmasına   Alevilerin neden matem tutuklarını  anlatarak devam etti.

Pir İmam Hüseyin ile zalimler zalimi o kanlı Yezid’in arasındaki kavganın özünü;  mazlum ile zalimim arasındaki kavganın oluşturduğunu vurgulayarak,  Pir İmam Hüseyin’in dik  duruşunun Aleviler tarafından neden en ufak bir tartışma olmadan sahiplenildiğinin önemi üzerinde durdu.

Muharrem Muhabbet; lokma dağıtımından sonra, Mustafa Sevi’nin okuduğu deyişin ardından delilin sır edilmesiyle sonlandırıldı.

Hasan Subaşı

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir