Cum. Tem 24th, 2026

Alevi Haber Ağı

Alevi Haber Ağı Web Sitesi

Ortaca’da Muharrem Lokması Aynı Sofrada Paylaşıldı: Birlik, Dayanışma ve Rızalık Buluşması

⌈ Duray Güler – AHA⌉ Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) Ortaca Şubesi, Muharrem Matem Orucu’nun ardından düzenlediği Aşure Lokması etkinliğinde canları aynı sofrada buluşturdu. Muharrem ayının paylaşım, rızalık ve dayanışma anlayışının yaşatıldığı buluşmada, Kerbela’nın hakikat öğretisi, birlik lokması etrafında bir kez daha can buldu.

Yoğun katılımla gerçekleştirilen etkinlikte, Alevi inancının temel değerleri olan eşitlik, paylaşım ve kardeşlik anlayışı aynı sofrada yaşatıldı. Okunan gülbenglerin ardından pay edilen lokmalar, canlar arasındaki birlik ve dayanışmanın simgesi oldu.

Muharrem’in Hakikat Öğretisi Yaşatıldı

Etkinlikte, Muharrem ayının yalnızca matem ve yas dönemi olmadığı, aynı zamanda hakikatin, adaletin, paylaşmanın ve rızalık kültürünün yaşatıldığı önemli bir inanç dönemi olduğuna dikkat çekildi.

Etkinlikte söylenen deyişler canlara duygu dolu anlar yaşatırken, dönülen semahlarla Muharrem’in manevi atmosferi meydanda hissedildi. Hak, Muhammed, Ali yolunun öğretisini yansıtan deyişler eşliğinde dönülen semahlar, birlik ve rızalık anlayışının en güçlü ifadelerinden biri olarak etkinliğe katılan canlardan büyük ilgi gördü.

Aşure lokmasının, farklı tatların aynı kazanda bir araya gelerek berekete dönüşmesi gibi, farklılıkların da eşitlik ve kardeşlik temelinde ortak yaşamı büyütebileceğinin simgesi olduğu vurgulandı. Paylaşılan her lokmanın, Kerbela’nın hakikatini geleceğe taşıyan ortak bir değer olduğu ifade edildi.

Dayanışmaya Katkı Sunanlara Teşekkür

PSAKD Ortaca Şubesi, etkinliğe katılarak dayanışmaya güç veren PSAKD Genel Sekreteri Mevlüt Akbal’a, PSAKD Dalaman Şube Başkanı Ayhan Doğan’a, Ortaca ve Dalaman’dan katılan siyasi parti temsilcilerine, canlara ve tüm konuklara teşekkür etti.

Açıklamada ayrıca, etkinliğin hazırlanmasından lokmaların dağıtımına kadar büyük bir özveriyle emek veren kadınlara, gençlere ve dernek yönetim kurulu üyelerine de şükran duyguları ifade edildi.

Ortak Emekle Kurulan Lokma Sofrası

PSAKD Ortaca Şubesi, ortak emek ve dayanışmayla kurulan lokma sofrasının, Muharrem’in taşıdığı barış, kardeşlik, eşitlik ve rızalık anlayışını geleceğe taşıyan önemli bir buluşma olduğuna dikkat çekti.

Etkinlik, paylaşılan lokmaların ardından edilen muhabbetle sona ererken, aynı sofrada buluşan canlar Muharrem ayının manevi iklimini birlikte yaşayarak birlik ve dayanışma duygularını bir kez daha güçlendirdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir