Avustralya’da 33 Can İçin Anma ve Mücadele Çağrısı
AHA – Avustralya Alevi Federasyonu, Sivas Madımak Katliamı’nın 33. yılı dolayısıyla Melbourne’de düzenlediği anma programıyla 2 Temmuz 1993’te Madımak Oteli’nde yaşamını yitiren 33 canı saygı, özlem ve mücadele kararlılığıyla andı. Federasyon, akşam Hallacı Mansur Cemevi’nde gerçekleştirilecek anma etkinliğine de tüm canları ve dostlarını davet etti.
33 Can Alevi Anıtı Önünde Anıldı
Melbourne’deki Coburg Parkı’nda bulunan Alevi Anıtı önünde sabah saat 07.00’de gerçekleştirilen anmada, Madımak Katliamı’nda yaşamını yitiren 33 canın anısı yaşatıldı. Katılımcılar, katliamın unutulmayacağını ve adalet mücadelesinin kararlılıkla sürdürüleceğini vurguladı.

Anmada, Sivas Katliamı’nın yalnızca Alevi toplumuna değil; demokrasiye, laikliğe, düşünce ve inanç özgürlüğüne karşı işlenmiş bir insanlık suçu olduğu belirtilerek, hakikat ve adalet mücadelesinin ortak sorumluluk olduğu ifade edildi.
Hallacı Mansur Cemevi’nde Anma Programı
Avustralya Alevi Federasyonu, aynı gün saat 19.00’da Hallacı Mansur Cemevi’nde düzenlenecek anma etkinliğine tüm canları ve duyarlı dostları davet etti.
Yapılan çağrıda şu ifadelere yer verildi:
“Unutmadık, unutturmayacağız!
Yakanları da aklayanları da affetmeyeceğiz!
Madımak’ın hesabı sorulana kadar mücadelemiz sürecek!
Anıları mücadelemize ışık olsun!”
“33 Canın Işığı Mücadelemizi Aydınlatıyor”
Avustralya Alevi Federasyonu, Sivas Madımak Katliamı’nın 33. yılında bir kez daha hakikat, adalet ve yüzleşme çağrısını yineleyerek, Madımak’ta yaşamını yitiren 33 canın anısını yaşatmayı ve eşitlik, özgürlük ile adalet mücadelesini büyütmeyi sürdüreceklerini vurguladı.


Sevgili Canlar, yoluna ve ikrarına bağlı olan her Alevi kendisini Alevi Haber Ağı’nın doğal bir muhabir olarak görmelidir.
Oturduğu mahallede, okuduğu okulda, çalıştığı iş yerinde, üyesi olduğu Cemevi’nde ve sokakat haber niteliği taşıyan her durmla ilgili bize görsel veya yazılı haber göndermelidir.
Bu istemimiz Alevi kurum yöneticilerimiz içinde geçerlidir.
Alevi Haber Ağı: Gerçekleri yazacak… Geçekler yazılırken sende katkını sun can…
Saygılar, sevgiler