Gaziantep’te Madımak Katliamı’nın 33. Yılında Adalet Ve Eşitlik Talebi Yükseldi
AHA – Gaziantep Emek ve Demokrasi Platformu’nun çağrısıyla düzenlenen basın açıklamasında, Sivas Madımak Katliamı’nın 33. yılında yaşamını yitiren 33 can saygı, özlem ve mücadele kararlılığıyla anıldı. Etkinliğe katılanlar, adalet, eşitlik, laiklik ve birlikte yaşam taleplerini bir kez daha dile getirirken, Madımak Katliamı’nın unutulmaması ve unutturulmaması çağrısında bulundu.
Basın açıklamasında, 2 Temmuz 1993’te Sivas Madımak Oteli’nde yakılarak katledilen 33 can anılırken, katliamın yalnızca Alevi toplumuna değil, demokrasiye, laikliğe ve birlikte yaşama kültürüne yönelik bir saldırı olduğu vurgulandı.
“Toplumsal Hafızamızı Canlı Tutacağız”
Etkinliğe katılanlar, geçmişte yaşanan acılarla yüzleşmenin benzer katliamların bir daha yaşanmaması açısından büyük önem taşıdığına dikkat çekti.
Yapılan açıklamada, “Madımak’ta yitirdiğimiz canlarımızı saygı, özlem ve mücadele kararlılığıyla andık. Geçmişin acılarının tekrar yaşanmaması için toplumsal hafızamızı canlı tutmaya, barışın, kardeşliğin ve birlikte yaşamın sesi olmaya devam edeceğiz.” ifadelerine yer verildi.
“Sivas’ın Işığı Sönmedi, Sönmeyecek”
Açıklamada, Madımak Katliamı’nın üzerinden 33 yıl geçmiş olmasına rağmen adalet arayışının sürdüğü belirtilerek, hakikat ve yüzleşme mücadelesinin kararlılıkla devam edeceği vurgulandı.
Katılımcılar, “Sivas’ın ışığı sönmedi, sönmeyecek. Unutmadık, affetmedik, unutturmayacağız.” mesajıyla Madımak’ta yaşamını yitiren 33 canın anısını yaşatmaya ve adalet mücadelesini büyütmeye devam edeceklerini ifade etti.

Sevgili Canlar, yoluna ve ikrarına bağlı olan her Alevi kendisini Alevi Haber Ağı’nın doğal bir muhabir olarak görmelidir.
Oturduğu mahallede, okuduğu okulda, çalıştığı iş yerinde, üyesi olduğu Cemevi’nde ve sokakat haber niteliği taşıyan her durmla ilgili bize görsel veya yazılı haber göndermelidir.
Bu istemimiz Alevi kurum yöneticilerimiz içinde geçerlidir.
Alevi Haber Ağı: Gerçekleri yazacak… Geçekler yazılırken sende katkını sun can…
Saygılar, sevgiler