Cum. Tem 24th, 2026

Alevi Haber Ağı

Alevi Haber Ağı Web Sitesi

Datça PSAKD’den Aşure Lokmasına Davet

⌈ Duray Güler -AHA⌉ Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) Datça Şubesi, Muharrem Matem Orucu’nun ardından düzenleyeceği geleneksel Aşure Lokması etkinliği için tüm canlara ve dostlara katılım çağrısında bulundu. Dernek, paylaşmanın, dayanışmanın ve rızalığın simgesi olan aşure lokmasının 9 Temmuz Perşembe günü canlarla buluşacağını duyurdu.

PSAKD Datça Şubesi tarafından yapılan açıklamada, aşure lokmasının yalnızca bir ikram değil, Alevi inancında birlik, kardeşlik, paylaşma ve ortak yaşam kültürünün en güçlü sembollerinden biri olduğu vurgulandı.

Muhabbet Sofrasında Buluşulacak

Dernek binasında gerçekleştirilecek etkinlikte, canlar aynı sofrada buluşarak lokmalarını paylaşacak, Muharrem ayının manevi atmosferini birlikte yaşayacak.

Açıklamada, aşurenin farklı tatların aynı kazanda uyum içinde buluşmasını simgelediği belirtilerek, bu kadim geleneğin toplumsal dayanışmayı ve kardeşlik bağlarını güçlendiren önemli bir değer olduğuna dikkat çekildi.

Tüm Canlara Davet

PSAKD Datça Şubesi, 9 Temmuz Perşembe günü saat 19.00’da dernek binasında gerçekleştirilecek Aşure Lokması etkinliğine tüm canları, dostları ve Datça halkını davet etti.

Yapılan çağrıda şu ifadelere yer verildi:

“Paylaşmanın, dayanışmanın, birlik ve kardeşliğin simgesi olan aşure lokmamızda tüm canlarımızı aramızda görmekten mutluluk duyacağız. Paylaştıkça çoğalan lokmamızın bereketine hep birlikte ortak olalım.”

PSAKD Datça Şubesi’nin düzenleyeceği Aşure Lokması etkinliğinin, Muharrem ayının manevi ikliminde birlik, muhabbet ve dayanışmayı büyüten anlamlı bir buluşmaya ev sahipliği yapması bekleniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir