Grup Mihman “3’lü Bağlama Bengi” Konseriyle Dikili Cemevi’nde Canlarla Buluşacak
AHA Haber Merkezi —Alevi Kültür Derneği (AKD) Dikili Şubesi ve Cemevi, türkülerin, deyişlerin ve bağlamanın kadim sesinin buluşacağı özel bir geceye hazırlanıyor. Grup Mihman, “3’lü Bağlama Bengi” konseriyle 8 Ağustos Cumartesi akşamı Dikili Cemevi Taş Sahne’de canlarla buluşacak.
AKD Dikili Şubesi, ezgilerin ve gönül bağının hep birlikte paylaşılacağı konsere tüm canları davet ederek, gecede türküler ve deyişlerle gönülden gönüle bir müzik köprüsü kurulacağını belirtti.
Grup Mihman’dan “3’lü Bağlama Bengi” Konseri
Alevi müzik geleneğinin temel enstrümanlarından bağlamanın merkezinde olacağı konserde Grup Mihman, “3’lü Bağlama Bengi” ile sahne alacak.
Üç bağlamanın aynı sahnede buluşacağı gecede türküler, deyişler ve farklı ezgiler canlarla paylaşılacak. Konser, Alevi kültürünün sözlü ve müzikal belleğinin yaşatıldığı bir kültür-sanat buluşmasına dönüşecek.
“Ezgilerimizi Ve Gönül Bağımızı Hep Birlikte Paylaşacağız”
AKD Dikili Şubesi, konser öncesinde yaptığı çağrıda şu ifadelere yer verdi: “Dikili Alevi Kültür Derneği Dikili Şubesi olarak, ezgilerimizi ve gönül bağımızı hep birlikte paylaşacağımız güzel bir geceye davet ediyoruz. Grup Mihman’ın 3’lü Bağlama Bengi Konseri’nde türküler, deyişler ve gönülden gönüle uzanan ezgiler eşliğinde buluşuyoruz.”
Tüm Canlara Davet
Grup Mihman 3’lü Bağlama Bengi Konseri, 8 Ağustos 2026 Cumartesi günü saat 21.00’de Dikili Cemevi Taş Sahne’de gerçekleştirilecek.
AKD Dikili Şubesi ve Cemevi, türkülerin ve deyişlerin ortak sofrasında buluşmak üzere tüm canları konsere davet etti.

Alevi Haber Ağı
Sevgili Canlar,
Yoluna ve ikrarına bağlı her Alevi, kendisini Alevi Haber Ağı’nın doğal bir muhabiri olarak görmelidir.
Oturduğu mahallede, okuduğu okulda, çalıştığı iş yerinde, üyesi olduğu cemevinde ve yaşadığı çevrede haber değeri taşıyan her gelişmeyi; fotoğrafı, videosu veya yazılı bilgisiyle birlikte bizlere ulaştırmalıdır.
Bu çağrımız, Alevi kurumlarımızın yöneticileri ve temsilcileri için de geçerlidir.
Alevi Haber Ağı, Alevilerin sesi olmanın yanı sıra; emekten, demokrasiden, laiklikten, eşit yurttaşlıktan, kadın özgürlüğünden, gençlerin geleceğinden, doğanın ve çevrenin korunmasından yana; bütün ezilenlerin sesi olmayı sürdürecek, gerçekleri yazmaya ve kamuoyuyla paylaşmaya devam edecektir.
Gerçekler ancak birlikte görünür olur. Gerçekler yazılırken sen de katkını sun can!
Fotoğrafını çek, videonu kaydet, haberini yaz ve bize ulaştır. Çünkü Alevi Haber Ağı hepimizin ortak sesidir.
Saygı ve sevgilerimizle…
Alevi Haber Ağı