Münih’te  24 Kasım’da ‘Klänge der Wanderung und Sehnsucht` (Göçün sesleri ve özlem) adı altında yapılacak konserde göçün dünü ve bugünü türkülerle anlatılacak.

Münihli solist Süreyya Akay ile başta aranjör, müzik yönetmeni, besteci ve kaval sanatçısı da olan Kemal Sahir Gürel olmak üzere Köln’de yaşayan müzisyenlerin bir araya gelerek oluşturduğu projede, insanlık tarihi kadar eski bir olgu olan göç konu ediliyor. Bu konserde, Anadolu coğrafyasında ve göç edilen yerlerde bireysel ve toplumsal yaşamı kültürel olarak etkileyen göç olgusu, geride bıraktıkları ve gelecek hayalleriyle içinde barındırdığı tüm duygular şarkı ve türkülerle ifade edilecek.

Müzisyenler 24 Kasım’da Kranhalle (Feierwerk) salonunda gerçekleşecek konserle ilgili, “Bizler, Münih ve Köln’de yaşayan Anadolu kökenli beş müzisyen biraraya gelerek, göçün dününü bugünü, geride kalanların ve göç edenlerin özlemlerini, hüzünlerini, coşkusunu, heyecanını, hayallerini, düşlerini, memnuniyetlerini, şikayetlerini, kavuşmaları, sevinçlerini yani insanımıza dair tüm ortak duygularımızı, şarkılar ve türkülere geçmiş müzik diliyle ifade edeceğiz.
Müzik ve anlatılarla ortak duygudaşlıkta buluşup, birbirimizle yarenlik edeceğimiz bu konserimize katılımınız bizleri çok mutlu edecek ve etkinliğimize değer katacak. 24 Kasım akşamı gelin birlikte söyleşelim, şarkılar ve türkülerde buluşalım.” diyor.

Konserde şu müzisyenler sahnede olacak: Süreyya Akay (vokal), Kemal Sahir Gürel (gitar), Umut Yılmaz (Bağlama, Kopuz, Cura, Tambura), Metin Yılmaz (Kaval) ve Fethi Ak (vurmalı) oluşuyor.

Tarih: 24. Kasım. 2019, Pazar akşamı
Adres: Kranhalle, Feierwerk, Hansastr. 39-41
81373 Münih

Haber Kaynağı: Pıyasa.de