Alevi Haber Ağı

Alevi Haber Ağı Web Sitesi

Pir Sultan Abdal Kültür Dereneği Genel Merkezi: Aleviler Yezide destek vermeyecek tarihsel bilince sahiptirler

Alevi Kültür Dernekleri Genel Başkanı Doğan Demir’in, Davutoğlu’nun partisinde yer almasına Pir Sultan Abdal Kültür Dereneği Genel Merkezi sert tepki gösterdi.

‘‘BOMBALAR PATLADIKÇA OYLARIMIZ ARTIYOR ‘‘

PSAKD Genel Merkezi ‘‘ Basına ve Kamuoyuna‘‘ başlığıyla yayınladığı bildirde Doğan Demir’in, Ahmet Davutoğlu’nun liderliğinde kurulan partide yeralmasıan ilişkin şu ifadeleri kullandı: ‘‘Aleviler Yezide destek vermeyecek tarihsel bilince sahiptirler. Çünkü Alevilik şerefli bir duruştur. Yakın tarihin en barbar örgütü IŞİD için “öfkeli gençler” diyen, 10 Ekim katliamından sonra ” Bombalar patladıkça oylarımız artıyor ” diyen, stratejik derinlik projesinin sahibi, Suriye’de milyonlarca insanın katline sebep olan Ahmet Davutoğlu parti kurdu‘‘

 ‘‘ HIRSIZLAR ÇALARKEN DEĞİL PAYLAŞIRKEN KAVGA EDERMİŞ ‘‘

PSAKD Genel Merekzi bildiride, Davutoğlu’nun insanlığa karşı işlenen suçların ortağı olduğnu dile getirerek şunları kaydetti: ‘‘Ülkemizi ve başta Suriye olmak üzere, Libya, Irak vs bir çok ülkeyi kan gölüne çevirip yağmalayan, milyonlarca çocuğu açlığa mahkum edip yüzbinlerce kadına tecavüz edilmesine neden olanlar, şimdi de ülkede demokrasi yok, adalet yok diye nutuk atmaya başladığına vurgu yapılan PSAKD Genel Merekzi’nin bildirsinde, Davutoğlu’nun söylediği şu sözler aktarlıyor: ‘‘Davutoğlu “eski” ortağı AKP’ye diyor ki ;
“Ben ne yaptımsa selefi, cihatçı örgütler, vakıf ve dernekler için yaptım, ama Tayyip Erdoğan hep bana hep bana diyor nerede adalet “.

‘‘ BİR KERE DAHA GÖRDÜK VE ANLADIK Kİ, YEZİT KERBELA DA DEĞİL, HÜSEYİN DE HER YERDE ‘‘

Davutoğlu’nun peşine takılanların insanlığa karşı işlenen birçok suça ortak olacakları yürüttüklerini belirten bildirde Doğan Demir’e derhal bu yanlıştan dönme çağrısı yapıldı:

‘Davutoğlu’nun peşine takılanlar, siyasetine ortak olanlar, Suriye’de Alevi katliamlarına, Rojava katliamlarına, 10 Ekimden, Süryani kadınlarının pazarlarda satılmasına kadar bir çok insanlık suçuna da ortak oluyor demektir.
Alevi Kültür Dernekleri yönetimi ve üyesi canlar;
Alevilikte yezide biat yoktur, Alevilikte Hüseyin’e ihanet kabul edilemez, Aleviler Yezidin kılıcını yalamaz.! Doğan Demir derhal bu yanlıştan dönmeli ve tüm Alevi halkından özür dilemelidir. Bunu yapmıyorsa derhal ABF’ den (Alevi Bektaşi Federasyonu) istifa etmelidir.
Her yeri Kerbelaya çevirenler, demokrasiden, kardeşlikten bahsedemez.
Herkes safını belirlesin.
Ya Hüseyin yada Yezit…! ‘‘

 

 

 

 

 

 

 

1 thought on “Pir Sultan Abdal Kültür Dereneği Genel Merkezi: Aleviler Yezide destek vermeyecek tarihsel bilince sahiptirler

  1. Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Merkezi bildrisinin her cümlesi, her harfine ktılıyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir