Alevi Haber Ağı

Alevi Haber Ağı Web Sitesi

Dersim’de Gülistan Doku eylemine polis saldırısı

Munzur üniversitesi öğrencileri Seyit Rıza meydanında bir araya gelerek bir haftadır kayıp olan arkadaşları Gülistan Doku için bir basın açıklaması düzenledi. Açıklamaya polis saldırdı

Munzur üniversitesi öğrencileri Seyit Rıza meydanında bir araya gelerek bir haftadır kayıp olan arkadaşları Gülistan Doku için bir basın açıklaması düzenledi. Açıklamaya polis saldırdı.

Açıklamada Gülistan Doku’nun bir haftadır kaybolmasının arkasında yatan nedenleri soran öğrenciler soruşturma süresince açığa çıkan bilgiler ışığında doğru bir soruşturma süreci işletilmediğini ifade ettiler. Gülistan kaybolmasa ile ilgili arkadaşı olan Rus vatandaşı Zaynal’in evinde ifade alınırken açığa çıkan bilgiler hakkında bir soruşturma yapılıp yapılmadığı soran öğrenciler Gülistan ile ilgili sadece Dinar Köprüsü bölgesinde arama yapılmasının nedeni nedir diye sordular. Dersim’in her yerinde kameraların olmasına rağmen kapsamlı bir soruşturma yapılamadığını vurgulayan öğrenciler olayın üzerinin kapatılmak istendiği ifade edildi. Açıklama sırasında sık sık “Gülistan Doku nerede”, “Yaşasın kadın mücadelemiz”, “Bir kisi daha eksilmeyeceğiz”, “Gülistan Doku bulunsun” atan öğrenciler Seyit Rıza meydanın da oturma eylemi gerçekleştirdikten sonra yürüyüşe başladı. Polis yürüyüş esnasında öğrencilere saldırarak yürüyüşü engelledi. Polis öğrencilere ve eyleme katılan halka gaz bombası atarak gözaltına almaya çalıştı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir