Güçlü Alevi Kadını- Güçlü Alevi örgütü demektir!
AABF-BW Alevi Kadınlar Birliği, 31 Ocak ile 2 Şubat 2020 tarihleri arasında, Almanya’nın Ulm kentinde düzenlediği 1. Alevi Kadın Formu’nu başarıyla gerçekleştirdi. Bölge AKM’lerinden gelen çok sayda kadının katıldığı forumda, Alevi kadın örgütlenmesi ve dünya kadın hareketi üzerine birçok konuda sunumlar yapıldı. Foruma AABF adına, AABF Genel Sekreter yardımcısı Gülay Kurtyiğit katıldı.
Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu, başarıyla gerçekleştirilen 1. Alevi Kadın Forumu’na ilişkin sosyal medya üzerinden yaptığı yazıl açıklamada şu ifadeleri kullandı:
”Baden-Württemberg Bölgesi Kadınlar birliğimizin düzenlediği 1. Alevi Kadın Formunda Kadınlarımız 31.01.2020 – 02.02.2020 tarihleri arasında Ulm-Babenhausen’de bir araya gelerek, değerli panelistler ile dolu dolu bir program yaşadılar. AABF’yi temsilen Genel sekreter yardımcımız Gülay Kurtyiğit hem AABF örgütlenmemiz hem de Almanya’daki kadın kakları konularıyla destek sundu.
AABF-BW Alevi Kadınlar Birliği yönetimimizi tebrik ediyoruz! Hizmetleriniz hak katında kabul olsun!”

Alevi Haber Ağı
Sevgili Canlar,
Yoluna ve ikrarına bağlı her Alevi, kendisini Alevi Haber Ağı’nın doğal bir muhabiri olarak görmelidir.
Oturduğu mahallede, okuduğu okulda, çalıştığı iş yerinde, üyesi olduğu cemevinde ve yaşadığı çevrede haber değeri taşıyan her gelişmeyi; fotoğrafı, videosu veya yazılı bilgisiyle birlikte bizlere ulaştırmalıdır.
Bu çağrımız, Alevi kurumlarımızın yöneticileri ve temsilcileri için de geçerlidir.
Alevi Haber Ağı, Alevilerin sesi olmanın yanı sıra; emekten, demokrasiden, laiklikten, eşit yurttaşlıktan, kadın özgürlüğünden, gençlerin geleceğinden, doğanın ve çevrenin korunmasından yana; bütün ezilenlerin sesi olmayı sürdürecek, gerçekleri yazmaya ve kamuoyuyla paylaşmaya devam edecektir.
Gerçekler ancak birlikte görünür olur. Gerçekler yazılırken sen de katkını sun can!
Fotoğrafını çek, videonu kaydet, haberini yaz ve bize ulaştır. Çünkü Alevi Haber Ağı hepimizin ortak sesidir.
Saygı ve sevgilerimizle…
Alevi Haber Ağı
Boyle bir oluşum bir alevi kadın olarak beni çok mutlu etti. Sizlere başarılar diliyorum. İstanbul Bakırköyde oturuyorum. Cemevimiz bu sene açildı. Faaliyetler başladı. Yapacağımiz faaliyetleri sizlere bildirmeye çalışacağız. Kolay gelsin.
Eyvallah can.