Adana Alevi Platformu’ndan Çağrı: Suriye’de Dürzilere Yönelik Katliamlara Sessiz Kalınmasın, İnsani Yardım Koridoru Açılmalı
⌈AHA / Adana⌉ Adana Alevi Platformu, Suriye’nin güneyindeki Süveyda kırsalında Dürzi sivillere yönelik artan saldırılara tepki gösterdi. Salman-ı Pak Kültür Merkezi’nde düzenlenen basın açıklamasına çok sayıda siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcisi ile yurttaş katıldı. Platform, yaşananların sadece bir iç savaş değil, aynı zamanda mezhepsel ve etnik temelli bir yok etme politikası olduğunu vurguladı.
“Uluslararası Sessizlik Suça Ortaklıktır”
Toplantının açılışında söz alan Arap Halkı Alevileri Dayanışma Derneği (AHAD) Başkanı Hamit Karaoğulları, Suriye’de yaşanan katliamlara ve uluslararası kamuoyunun sessizliğine dikkat çekerek, daha fazla duyarlılık çağrısı yaptı.
Ortak açıklamayı okuyan Adana Alevi Platformu Dönem Sözcüsü Yardımcısı Cemal Yağmur, sessizliğin suça ortaklık anlamına geldiğini belirtti. Yağmur, Dürzilere yönelik saldırıların Süveyda halkını yıkım ve yasa sürüklediğini, bu katliamların insanlık değerlerini ayaklar altına aldığını söyledi.
“Bu Sadece Bir İç Savaş Değil, Bir Yok Etme Politikasıdır”
Yağmur, yaşananların rastlantısal saldırılar olmadığını, inançlara ve kimliklere yönelik planlı bir yok etme politikası yürütüldüğünü belirtti. Aleviler, Hristiyanlar ve Dürzilerin farklı dönemlerde hedef alındığını söyleyen Yağmur, bu saldırıların halkların birlikte yaşama iradesini de hedef aldığını vurguladı.
“Katliamları Lanetliyor, Dayanışmayı Savunuyoruz”
Cemal Yağmur açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi:
“Aleviler, Hristiyanlar, Dürziler, Sünniler, Kürtler, Araplar, Süryaniler düşman değil; bu toprakları birlikte yoğurmuş kardeş halklardır. İnançlara ve kimliklere yönelik her saldırı insanlık suçudur. Emperyalizmin körüklediği mezhep savaşlarına karşı halkların kardeşliğini savunuyoruz. Katliamları asla kabul etmiyoruz.”
“İnsani Yardım Koridoru Acilen Açılmalı”
Adana Alevi Platformu, açıklamasında son olarak Suriye’de yaşanan mezalimin durdurulması için acilen insani yardım koridorunun açılması çağrısında bulundu. Suriye halkının yalnız olmadığını vurgulayan Platform, tüm halkları ve inançları bu zulme karşı ses çıkarmaya davet etti.

Sevgili Canlar, yoluna ve ikrarına bağlı olan her Alevi kendisini Alevi Haber Ağı’nın doğal bir muhabir olarak görmelidir.
Oturduğu mahallede, okuduğu okulda, çalıştığı iş yerinde, üyesi olduğu Cemevi’nde ve sokakat haber niteliği taşıyan her durmla ilgili bize görsel veya yazılı haber göndermelidir.
Bu istemimiz Alevi kurum yöneticilerimiz içinde geçerlidir.
Alevi Haber Ağı: Gerçekleri yazacak… Geçekler yazılırken sende katkını sun can…
Saygılar, sevgiler