Cuma Erçe: “33 Düş Yolcusunun Düşleri Yolumuzdur, Unutmadık, Unutturmayacağız”
Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) Genel Başkanı Cuma Erçe, Suruç Katliamı’nın 10. yılında Ankara’da düzenlenen anma etkinliğine katıldı. Başkan Erçe, anmaya ilişkin değerlendirmesini sosyal medya üzerinden kamuoyuyla paylaştı.
Halkların Kardeşliğine Yönelik Bir Saldırı
Cuma Erçe, paylaşımında, 33 Düş Yolcusu’nun Suruç’a yaptıkları yolculuğun, yalnızca insani yardım değil, aynı zamanda halkların kardeşliği ve özgürlük ideali taşıyan bir çağrı olduğunu vurguladı. Katliamın, bu çağrıya ve dayanışmaya tahammül edemeyen bir zihniyet tarafından gerçekleştirildiğini ifade etti.
Düşleriyle Katledildiler, Ama Umutları Sürüyor
Erçe, değerlendirmesinde şu ifadelere yer verdi:
“33 Düş Yolcusunun düşleri bizimde düşümüzdür. Onlar, Kobanî’ye oyuncak, umut, barış ve kardeşlik götürmek üzere yola çıkmışlardı. Düşleriyle birlikte katledildiler. Ama biz unutmadık, unutturmayacağız. Halkların eşit, özgür ve kardeşçe yaşama umudu onların ardında sürüyor.”
Adalet Talebi Sürmeli
Erçe, 10 yıldır adaletin sağlanmamış olmasının toplumsal vicdanı yaralayan bir gerçek olduğuna dikkat çekerek, Suruç Katliamı’nın arka planının tüm yönleriyle açığa çıkarılması gerektiğini vurguladı. Katliamın sadece sahadaki faillerle sınırlı olmadığını, siyasi sorumluların da hesap vermesi gerektiğini belirtti.
Aleviler Bu Mücadelenin Hep Yanında Oldu
Alevi toplumu olarak 33 Düş Yolcusunun ideallerine sahip çıktıklarını belirten Erçe, paylaşımını şu ifadelerle tamamladı:
“Alevilik, mazlumdan yana olmayı, zulme karşı direnmeyi kendilerine yol ilkesi edinmişlerdir. 33 Düş Yolcusunun yürüdüğü eşitlik, özgürlük, demokrasi, barış ve kardeşlik yol bizim de yolumuzdur. Alevi kurumlarıonların bıraktığı yerden barışın, eşitliğin ve dayanışmanın izini sürmeye devam edeceğiz.”

Sevgili Canlar, yoluna ve ikrarına bağlı olan her Alevi kendisini Alevi Haber Ağı’nın doğal bir muhabir olarak görmelidir.
Oturduğu mahallede, okuduğu okulda, çalıştığı iş yerinde, üyesi olduğu Cemevi’nde ve sokakat haber niteliği taşıyan her durmla ilgili bize görsel veya yazılı haber göndermelidir.
Bu istemimiz Alevi kurum yöneticilerimiz içinde geçerlidir.
Alevi Haber Ağı: Gerçekleri yazacak… Geçekler yazılırken sende katkını sun can…
Saygılar, sevgiler