Pts. Şub 2nd, 2026

Alevi Haber Ağı

Alevi Haber Ağı Web Sitesi

PSAKD’den Çağrı: Hacı Bektaş Etkinliklerinde Devlet Müdahalesine Hayır! Video

⌈ Haber Merkezi⌉Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) Genel Merkezi, bu yıl düzenlenecek olan Hacı Bektaş Veli Anma ve Kültür Sanat Etkinliklerine ilişkin bir açıklama yayımlayarak, Alevi inancı ve iradesinin yok sayılmasına karşı tüm canları ortak tavır almaya çağırdı.

PSAKD açıklamasında, Alevi Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı’nın 12-13 Ağustos tarihlerinde düzenleyeceği ve Alevi toplumunun iradesini yok sayan etkinlikleri “kabul etmiyoruz” diyerek sert bir dille eleştirdi. Alevi toplumunun inanç değerlerini siyasi çıkarları doğrultusunda araçsallaştıran anlayışlara karşı durulması gerektiği vurgulandı.

“Devletin Asimilasyonuna Sessiz Kalmayacağız”

Açıklamada, inançların şekillendirilmesine, Aleviliğin devlet kontrolünde yeniden tanımlanmasına ve topluma dayatılan asimilasyon politikalarına karşı sessiz kalınmayacağı ifade edildi.

PSAKD, Alevi toplumunu 16-17-18 Ağustos tarihlerinde Serçeşme’de gerçekleşecek olan 62. Ulusal ve 36. Uluslararası Hacı Bektaş Veli Anma Törenleri ve Kültür Sanat Etkinliklerine katılmaya çağırdı. Etkinliklerin, hakikat ve birlik ruhuyla Hacıbektaş’ta gerçekleştirileceği belirtildi.

“Bir Olalım, İri Olalım, Diri Olalım”

Tüm canlara Hacı Bektaş Veli’nin öğretisine sahip çıkma ve inanç istismarına karşı birlikte durma çağrısı yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Gelin, yolumuzun ışığını kirletmek isteyenlere karşı omuz omuza olalım. Gelin Canlar Bir Olalım!
16-17-18 Ağustos’ta Serçeşme’de buluşalım. Bir olalım, iri olalım, diri olalım!”

PSAKD Genel Merkezi, hak yolundan ayrılmayan tüm canları bu çağrıya destek olmaya davet etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir