Hatimoğulları: Onurlu Bir Barış İnkarla Değil Hakikatle İnşa Edilir
DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, 9 yıl önce Antep’te IŞİD tarafından gerçekleştirilen bombalı saldırıda yaşamını yitirenleri andı. Hatimoğulları, “Kürdün canını hiçe sayan, düğün evini cenaze evine çeviren bu katliamla yüzleşilmeli, sorumlular açığa çıkarılmalıdır” dedi.
Antep Katliamında 40’ı Çocuk 56 Kişi Hayatını Kaybetti
20 Ağustos 2016’da Antep’in Şahinbey ilçesinde bir düğüne yönelik IŞİD saldırısında 40’ı çocuk olmak üzere 56 kişi yaşamını yitirmişti. Hatimoğulları, bu vahşeti hatırlatarak, “Katledilen canlarımızı saygıyla ve minnetle anıyorum” ifadelerini kullandı.
Katliamlarla Yüzleşilmeden Barış İnşa Edilemez
Hatimoğulları, Türkiye’nin karanlığa sürüklenmesinde bu katliamların önemli rol oynadığını belirterek, “Onurlu bir barış inkarla değil, hakikatle inşa edilir. Antep, Reyhanlı, Suruç, Diyarbakır, Ankara Gar katliamı… Bu zincirin en büyük halkalarıdır. Unutmadık, unutturmayacağız” dedi.

Sevgili Canlar, yoluna ve ikrarına bağlı olan her Alevi kendisini Alevi Haber Ağı’nın doğal bir muhabir olarak görmelidir.
Oturduğu mahallede, okuduğu okulda, çalıştığı iş yerinde, üyesi olduğu Cemevi’nde ve sokakat haber niteliği taşıyan her durmla ilgili bize görsel veya yazılı haber göndermelidir.
Bu istemimiz Alevi kurum yöneticilerimiz içinde geçerlidir.
Alevi Haber Ağı: Gerçekleri yazacak… Geçekler yazılırken sende katkını sun can…
Saygılar, sevgiler