Bielefeld’de Sağcı Kışkırtmalara Karşı Gösteri: “Biz Şehir Manzarasıyız!”
Bielefeld – Almanya’nın Bielefeld kentinde, artan sağcı kışkırtmalar ve ayrımcı söylemler karşısında farklı toplumsal kesimler bir araya geliyor. “Biz Şehir Manzarasıyız” sloganıyla düzenlenecek gösteri, 24 Ekim Cuma günü saat 17.00’de Bielefeld Hauptbahnhof (Merkez Tren İstasyonu) önünde, Leinemeisterhaus’un karşısında gerçekleştirilecek.
“Rengimizle, Dilimizle, İnancımızla Bu Ülkenin Ayrılmaz Parçasıyız”
Organizatörler tarafından yapılan çağrıda, son dönemde siyaset sahnesinden yükselen ırkçı, dışlayıcı ve nefret dili taşıyan söylemlerin yalnızca göçmenleri değil, birlikte yaşamı ve demokrasiyi hedef aldığı vurgulandı. Açıklamada şu ifadeler yer aldı:
“Biz bu şehrin rengiyiz! Rengimizle, dilimizle, inancımızla, emeğimizle bu ülkenin ayrılmaz bir parçasıyız. Artık susma zamanı değil. Adalet, eşitlik ve insanlık onuru için sokaktayız!”

Birlik, Dayanışma ve Eşitlik Çağrısı
Eylem çağrısında, sağcı kışkırtmaların karşısında toplumsal dayanışmanın güçlendirilmesi gerektiği belirtilirken, “Omuz omuza, dayanışmayla, hep birlikte sesimizi yükseltiyoruz” denildi. Etkinliğin barışçıl bir buluşma olacağı ve her inançtan, her kimlikten, her renkten insanın davet edildiği vurgulandı.
“Çünkü Biz Şehir Manzarasıyız”
Gösterinin “#FaşizmeKarşıOmuzOmuza”, “#BizŞehirManzarasıyız” ve “#BirlikteGüçlüyüz” etiketleriyle sosyal medya üzerinden de desteklenmesi çağrısı yapıldı. Katılımcılar, sağa kayışın ve ayrımcı siyasetin Avrupa genelinde normalleşmesine karşı, Bielefeld’den güçlü bir dayanışma mesajı vermeyi hedefliyor.


Sevgili Canlar, yoluna ve ikrarına bağlı olan her Alevi kendisini Alevi Haber Ağı’nın doğal bir muhabir olarak görmelidir.
Oturduğu mahallede, okuduğu okulda, çalıştığı iş yerinde, üyesi olduğu Cemevi’nde ve sokakat haber niteliği taşıyan her durmla ilgili bize görsel veya yazılı haber göndermelidir.
Bu istemimiz Alevi kurum yöneticilerimiz içinde geçerlidir.
Alevi Haber Ağı: Gerçekleri yazacak… Geçekler yazılırken sende katkını sun can…
Saygılar, sevgiler