Dersim Doğa Ve Yaşam Mitingine Çağrı: “Doğaya, Suya Ve Hakikate Sahip Çıkıyoruz”
Dersim Doğa, Yaşam ve Çevre Platformu, doğa talanına karşı 16 Kasım’da yapılacak miting öncesi İstanbul’da basın toplantısı düzenleyecek.
İSTANBUL – Dersim Doğa, Yaşam ve Çevre Platformu, 16 Kasım’da Dersim’de gerçekleştirilecek “Doğa ve Yaşam Mitingi” öncesi İstanbul’da basın toplantısı düzenleyecek. Platform, Dersim’in dağları, ormanları, suları ve vadilerinin maden projeleri, HES’ler ve “ekoturizm” adı altında yürütülen sermaye girişimleriyle tehdit altında olduğunu belirterek, tüm doğa savunucularını dayanışmaya çağırdı.
“Dersim’in Doğası, İnancımızın Temelidir”
Platform tarafından yapılan açıklamada, Dersim’in kadim doğasının yalnızca bir yaşam alanı değil, aynı zamanda halkın inancının ve kültürünün de temel kaynağı olduğu vurgulandı.
“Dersim’in dağları, ormanları, suları ve vadileri; binlerce yıldır halkın inancı, kültürü ve yaşam kaynağı olmuştur. Ancak bugün maden projeleri, taş ocakları, HES’ler, orman tahribatı ve ‘ekoturizm’ adı altında yürütülen sermaye girişimleriyle bu kadim coğrafya büyük bir tehdit altındadır” denildi.
“Doğa Kutsaldır”
Açıklamada, doğaya sahip çıkmanın aynı zamanda inanca ve yaşama sahip çıkmak olduğu vurgulandı:
“Bizler, Dersim Doğa, Yaşam ve Çevre Platformu olarak; doğamıza, yaşam alanlarımıza ve inancımızın temelini oluşturan ‘doğa kutsaldır’ anlayışına sahip çıkmak için 16 Kasım’da Dersim’de gerçekleştirilecek Doğa ve Yaşam Mitingine çağrımızı yineliyoruz.”
“Dersim’in Sesi Susmasın”
Platform, İstanbul’da yaşayan Dersimlileri, ekoloji mücadelesi veren kurumları ve basın emekçilerini ortak dayanışmaya çağırdı.
“Dersim’in sesi susmasın, sularımızın akışı kesilmesin, dağlarımız delik deşik edilmesin diye; hep birlikte buluşalım, konuşalım, duyuralım” ifadeleri kullanıldı.
Basın Toplantısı Bilgileri
Tarih: 10 Kasım Pazartesi
Saat: 13.00
Yer: İHD İstanbul Şubesi – Katip Mustafa Çelebi Mah. Çukurlu Çeşme Sk. No:… Beyoğlu / İstanbul
Dersim Doğa, Yaşam ve Çevre Platformu

Sevgili Canlar, yoluna ve ikrarına bağlı olan her Alevi kendisini Alevi Haber Ağı’nın doğal bir muhabir olarak görmelidir.
Oturduğu mahallede, okuduğu okulda, çalıştığı iş yerinde, üyesi olduğu Cemevi’nde ve sokakat haber niteliği taşıyan her durmla ilgili bize görsel veya yazılı haber göndermelidir.
Bu istemimiz Alevi kurum yöneticilerimiz içinde geçerlidir.
Alevi Haber Ağı: Gerçekleri yazacak… Geçekler yazılırken sende katkını sun can…
Saygılar, sevgiler