İstanbul’da Rojava Eylemine Polis Saldırısı: Gözaltılar, Yaralanmalar
⌈AHA⌉ İstanbul’da, Suriye’de HTŞ’nin Rojava’ya yönelik saldırılarını protesto etmek amacıyla düzenlenen eyleme polis müdahale etti. Aksaray Meydanı’nda gerçekleştirilen protestoda çok sayıda kişi gözaltına alınırken, Celal Fırat polis saldırısı sırasında darp edilerek hastaneye kaldırıldı.
Rojava’ya yönelik saldırıları protesto etmek üzere Demokratik Kurumlar Platformu, DEM Parti ve Halkların Demokratik Kongresi (HDK) çağrısıyla Aksaray Meydanı’nda bir araya gelen kitle, Saraçhane’ye yürümek istedi. Ancak polis, meydan çevresinde kurduğu barikatlarla yürüyüşe izin vermedi.
Barikatların aşılmak istenmesi üzerine polis, eyleme biber gazı kullanarak saldırdı.
Polis Saldırısının Ardından Oturma Eylemi
Polis müdahalesinin ardından eylemciler meydanda oturma eylemi başlattı. Oturma eylemi sırasında konuşan bir Barış Annesi, polis saldırısına tepki göstererek, “Biz ne kadar iyilik yapıyorsak devlet üstümüze geliyor, artık boyun eğmeyeceğiz” dedi.
Aksaray’da Gözaltılar
Polis ablukası yalnızca Aksaray Meydanı ile sınırlı kalmadı. Aksaray Metro çıkışı ve tramvay hattı çevresinde eyleme katılmak isteyen yurttaşlara da polis saldırdı. Müdahaleler sırasında aralarında Vedat Çınar Altan’ın da bulunduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı.
Milletvekili Celal Fırat Hastaneye Kaldırıldı
Eylem sırasında Celal Fırat, Aksaray Meydanı’nda polis tarafından darp edildikten sonra baygınlık geçirdi. Olay yerinde sağlık ekiplerinin ilk müdahaleyi yaptığı Fırat, ambulansla Bezmialem Vakıf Üniversitesi Hastanesi’ne sevk edildi.

Sevgili Canlar, yoluna ve ikrarına bağlı olan her Alevi kendisini Alevi Haber Ağı’nın doğal bir muhabir olarak görmelidir.
Oturduğu mahallede, okuduğu okulda, çalıştığı iş yerinde, üyesi olduğu Cemevi’nde ve sokakat haber niteliği taşıyan her durmla ilgili bize görsel veya yazılı haber göndermelidir.
Bu istemimiz Alevi kurum yöneticilerimiz içinde geçerlidir.
Alevi Haber Ağı: Gerçekleri yazacak… Geçekler yazılırken sende katkını sun can…
Saygılar, sevgiler