Cum. Tem 24th, 2026

Alevi Haber Ağı

Alevi Haber Ağı Web Sitesi

Muğla’da Eğitim Sen’e Destek İçin Basın Açıklaması Çağrısı

⌈Duray Güler⌉ Eğitim emekçilerinin yürüttüğü hak mücadelesine destek vermek ve son günlerde yaşanan polis müdahalelerine karşı dayanışmayı büyütmek amacıyla Muğla’da basın açıklaması düzenlenecek. Eğitim Sen Muğla Şubesi tarafından yapılan çağrıda, polis müdahalesi sırasında orantısız güç ve kötü muameleye maruz kaldığı belirtilen Eğitim Sen Genel Başkanı Kemal Irmak ile Hukuk Sekreteri Özlem Tolu’ya destek vermek için tüm duyarlı kesimler alanlara çağrıldı.

Son günlerde öğretmenlerin yaşadığı hak kayıplarına, güvencesiz çalışma koşullarına ve sendikal mücadeleye yönelik baskılara dikkat çekilen açıklamada, demokratik hakların savunulmasının önemine vurgu yapıldı. Eğitim Sen, öğretmenlerin haklı taleplerinin polis müdahaleleriyle bastırılmak istenmesine karşı sessiz kalmayacaklarını belirtti.

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Hem Öğretmen Sendikasının haklı mücadelesine destek olmak hem de yaşanan olaylar sırasında polisin orantısız güç ve kötü muamelesine maruz kalan Genel Başkanımız Kemal Irmak ve Hukuk Sekreterimiz Özlem Tolu’ya destek olmak ve bu durumu protesto etmek için alanlardayız.”

Eğitim Sen yetkilileri, yaşanan hak ihlallerine karşı dayanışmanın büyütülmesi gerektiğini ifade ederek tüm eğitim emekçilerini, demokratik kitle örgütlerini ve duyarlı yurttaşları basın açıklamasına katılmaya davet etti.

Basın açıklaması 16 Haziran Salı günü saat 18.00’de Muğla Sınırsızlık Meydanı’nda gerçekleştirilecek.

“Haklı mücadeleye destek vermek, hukuksuzluğa karşı ses yükseltmek ve dayanışmayı büyütmek için alanlarda buluşuyoruz.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir