Alevi Haber Ağı

Alevi Haber Ağı Web Sitesi

İzmir Karşıyaka Hakimi Ayşe Sarısu Pehlivan’ı görevinden uzaklaştırdı.

Ölüm orucu sonucunda hayatını kaybeden Grup Yorum üyesi İbrahim Gökçek’le ilgili açıklamalarda bulunduğu için hakkında Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) tarafından inceleme başlatılan Yargıçlar Sendikası Başkanı İzmir Karşıyaka Hâkimi Ayşe Sarısu Pehlivan görevden uzaklaştırıldı. HSK, ölüm orucunun ardından hayatını kaybeden Grup Yorum üyesi İbrahim Gökçek için sosyal medya hesabından paylaşım yapan İzmir Hâkimi Orhan Gazi Ertekin hakkında da ‘Terör Örgütü Propagandası Yapmak’ suçu kapsamında soruşturma başlattı. HSK, ayrıca soruşturma kapsamında İzmir Adliyesi’ne müfettiş gönderdi.

Bu paylaşımları sonrası AKP medyasının hedef alıp linç kampanyası başlattığı Pehlivan hakkında Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) tarafından başlatılan soruşturma neticesinde 3 ay tedbiren görevden uzaklaştırma kararı verilmişti.

Karar sonrası birçok hukuk kurumunun yanı sıra emek örgütlerinden de Sarısu Pehlivan’a destek açıklamaları gelmeye devam ediyor.

Avukatlar Sendikası tarafından HSK’nın görevden uzaklaştırma kararına karşı yapılan açıklamada, ”Gerek hakkındaki soruşturmanın gerekse görevinden uzaklaştırma kararının, son yıllarda sıkça rastladığımız ve ‘ihbar’ metoduna dönüştürülmeye çalışılan bir sosyal medya linciyle hedef gösterilmesinin sonucu ve bir gözdağı olduğu açıktır.” denildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir