Alevi Haber Ağı

Alevi Haber Ağı Web Sitesi

Avrupa Arap Alevi Federasyonu : ‘‘Sivas Katliamı’nı unutturmayacağız!‘‘

Avrupa Arap Alevi Federasyonu (AAAF ),  Sivas Katliamı’nın 27. yılı dolayısıyla yazılı bir açıklama yaptı.  Üzerinden 27 yıl değil, yüzlerce yıl geçse de AAAF  olarak Sivas Katliamı’nı unutturmayacaklarına vurgu yapılan açıklamada, ‘‘2 Temmuz 1993 yılında Sivas’ta, kelimelere sığmayacak kadar korkunç bir katliam yaşadık. Corona Virüsü ya da herhangi bir nedenle unutturulmaya çalışılan bu katliamı hatırlatmayı ve insanlık dışı bu olayı asla unutmayacağımızı, unutturmayacağımızı dile getirmeyi Avrupa Arap Alevi Federasyonu olarak görev sayıyoruz, çünkü göz göre göre geldi ve organize edildi bu katliam!‘‘ denildi.

AAAF açıklmasını tam metni şöyle:

‘‘Üzerinden 27 yıl değil, yüzlerce yıl geçse de Sivas Katliamı’nı unutturmayacağız. 2 Temmuz 1993 yılında Sivas’ta, kelimelere sığmayacak kadar korkunç bir katliam yaşadık. Corona Virüsü ya da herhangi bir nedenle unutturulmaya çalışılan bu katliamı hatırlatmayı ve insanlık dışı bu olayı asla unutmayacağımızı, unutturmayacağımızı dile getirmeyi Avrupa

Arap Alevi Federasyonu olarak görev sayıyoruz, çünkü göz göre göre geldi ve organize edildi bu katliam! Gözümüze, yüreğimize bir alev topu gibi salındı, insanlık düşmanı dinci-faşistlerce planlandı, muktedirlerin ateşiyle harlandı, kirli-karanlık ellerde hazırlandı… En üst mercilerden katiller savunuldu, kollandı, “gazanız mübarek olsun” denildi! Anayasasında kendine laik, demokratik, hukuk devleti diyen bir devletin güvenlik güçlerinin gözleri önünde insanlık ateşe verildi. Öğrencilerin, öğretmenlerin, işçilerin, barış yanlılarının vb. silahsız-şiddetsiz gösterilerine anında müdahale edip dağıtanlar, “şeriat isteriz” diyen, tekbirler eşliğinde insani değerlere nefretlerini kusan, eli kanlı katiller sürüsünü saatlerce izledi!

2 Temmuz, Alevileri katletme arzusunun kendini hiç çekinmeden ortaya koyduğu kanlı-kara bir gündür! Sivas Katliamı insanlık tarihinde korkunç bir sayfayı, kapkara bir günü temsil ediyor. Aleviler olarak sadece biz katledilmedik Sivas’ta, Türkiye’nin ilerici, demokrat, laik insanları velhasıl insanlığın aydınlık yüzü katledilmek istendi.

Tarih boyunca büyük acılara, baskılara, şiddet ve katliamlara maruz kalmış olan biz Alevi toplumu, inançlarından ötürü katledilmenin, din-tanrı veya kutsal adına yapılan saldırıların ne demek olduğunu biliriz, bu katliamlara direnmenin Hakk’ın gereği olduğunu da iyi biliriz.

Bizleri sindirmeye, yıldırmaya, yok etmeye çalışan karanlık güçlere, zulme karşı direnmeyi hem Alevi olmamızın hem de insan olmamızın bir gereği sayıyoruz. Alevi olmak onurlu bir duruş sahibi olmayı gerektirir; zalimlerle kol kola yürümez Hakikat yolunun yolcuları!

Avrupa Arap Alevi Federasyonu olarak, daha önce de defalarca, ne adına olursa olsun, hangi “kutsal” amaçla gerekçelendirilirse gerekçelendirilsin, insanlığımıza yönelmiş olan her katliamı, sivil-masum halklara yönelmiş her türlü şiddete karşı çıktığımızı ilan ettik ve etmeye devam edeceğiz!

Alevi toplumunun taleplerinin hayata geçmesi için ortak bir mücadele yürütmeliyiz. Dün Maraş’ta, Çorum’da, Sivas’ta bugün halen Suriye’nin birçok yerinde, din adına, Allah Allah nidalarıyla öldürülüyoruz. Bütün bu katliamlara, şiddete karşı, Pir Sultan’ın dediği gibi,

“Gelin Canlar Bir Olalım!”

Sivas Katliamı’nı hiçbir zaman unutmayacağız ve unutturmayacağız! Bu katliam, insanlığa karşı işlenen suçlar arasında yer almaktadır. Bu suçlarda bir zamanaşımı söz konusu olmaz. Sivas Katliamı’nın tüm sorumlularının gerçek bir adaletin önüne çıkarılıp yargılanmaları gerekmektedir. Bu korkunç katliamın bazı faillerinin Almanya’da rahatça yaşadıkları haberleriyle acımız daha da artıyor! Yetkili makamların bu konuda harekete geçmesini talep ediyoruz. Aynı çağrımız Federal Alman makamları için de geçerlidir. Sivaslarımız, zalim-alçak Hızır Paşalara kalmaz, Pir Sultanlar olduğu sürece!‘‘

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir