Alevi Haber Ağı

Alevi Haber Ağı Web Sitesi

YETER ARTIK, YETER

  • Müslüm Polat

AKP – MHP ittifakı geçmişte olduğu gibi, son dönemlerde de bilinçli ve planlı bir şekilde Kürtlere ve Türkiye’nin batı illerine çalışmak için gelen Kürt emekçilerine karşı ırkçı, faşist saldırıları yeniden tırmandırmaya başladı.

IRKÇI- FAŞİST SALDIRILARIN ÖNÜNÜ KESMEK ZORUNDAYIZ

Irkçı- faşist odakların Kürt emekçilerine karşı sürdürdükleri saldırıların önüne halkların kardeşliği barikatını kurmak, hem biz Alevilerin hem de eşit haklar temelinde birlikte yaşamayı savunan herkesin ve her kesimin yerine getirmesi gereken önemli bir görevdir.

Bu saldırılar, AKP- MHP iktidarının Kürtlere karşı uyguladığı ayrımcı ve ırkçı, faşist politiklardan bağımsız değildir. Çünkü Cumhur İttifakı inatla ırkçı, ayrımcı, tekçi ve mezhepçi bir siyasette ısrar ediyor. Bu ittifakı oluşturan partiler ve bunlara bağlı olan sivil- resmi ırkçı odaklar halkları birbirine düşman etmek, birbirinden uzaklaştımak için ellerinden gelen her şeyi yapıyorlar. Bu “Böl, parçala, yönet” siyaseti ile seçim kazanıyor ve iktidarlarını daha rahat bir şekilde ayakta tutuyorlar.

Onlar düşmanlığı, biz kardeşliği savunacağız!
Bu bakış açısı temelinde Kürt illerine gidip gelen otobüslerin önünü kesen, bu otobüsleri taşlayan ve çalıştıkları yerlerde kendi ana dilleri olan Kürtçe konuştukları için kardeşlerimize saldıran ırkçı faşistlere karşı, kardeşlik barikatları kurarak artık yeter demeliyiz.!

Cumhur İttifakının her türlü desteği vererek güçlendirdiği ırkçı – faşist odakların Kürtçe konuşan bir gencecik fidana 6-7 kişilik grupla saldırıp ardından bıçaklayarak öldürmelerini hiç birimiz asla unutmamalıyız!
Aynı şer odakları, batı illerindeki doğu kökenli esnafa, vatandaşlara ve bunların iş yerlerine karşıda politik ortamdaki gelişmelere bağlı olarak saldırılarını ya sürdürüyorlar yada bu aşağlık saldırılara ara veriyorlar.

Ey ırkcı faşistler!
Siz nerede gördünüz ve duydunuz doğuda yaşayıpta sırf türkçe konuştukları için gencecik savunmasız çocuklara, türk komşularına saldıranları!

Ey insanlık düşmanları!
Siz nerede duydunuz ve gördünüz kendi çocuklarından tahrik olan Alevileri, nerede gördünüz ve duydunuz gencecik kız ve erkek çocuklarına tecavüz eden Alevileri ve onlara çanak tutan, koruyan emniyet mensuplarını!

Ey din, iman vatan millet tacirleri!
Siz doğu illerinde nerede gördünüz batı kökenli esnafa ve işyerlerine saldırıları? Nerede gördünüz batı illerine giden otobüslere ve vatandaşlarına saldırıları? Nerede gördünüz ve duydunuz Kürt vatandaşların yoğun yaşadığı şehirlerde bir İnegöl Köftecisine, bir Konya Et Lokantasına, Kemalpaşa Tatlıcısına saldırıldığını?

Göremesiniz çünkü olmadı bu tür saldırılar. Başkalarının köpekliğini yapmayı bırakın artık, yeter artık başkalarına yaptığınız uşaklık, yeter artık güzel ülkeme ve vatandaşlarına çektirdikleriniz!

IRKÇILIĞI VAR EDEN  ÇARKI BOZUK ZALİMLER DÜZENİDİR

Kendilerini ırkçı, ayrımcı, tekçi ve mezhepçi bir politik iklimde yaşatabilen faşist çetelerin halklarımızı birbirine düşman etmesine izin vermeyelim!
Bu insanlık düşmanlarına karşı bölünmeyelim birleşelim! Çünkü halkların gücü bilinçli ve örgütlü birlikleridir! Irkçılığı yaşadığımız topraklarda yok etmenin ve eşit haklar temelinde birlikte yaşayabilmenin yolu çarkı bozuk zalimler düzeninden kurtulmaktan geçiyor.
Bu bağlamda tüm inanç ve milliyetlerden halkların, kadınların, gençlerin, işçi ve köylülerin, yoksulların ve ezilenlerin özgürlük, eşitlik ve kardeşlik temelinde birlikte yaşayabilecekleri bir düzenin kurulması için hep birlikte mücadele etmeliyiz.
Çarkı bozuk zalimler düzeninden kurtulmanın başka da bir yolu yoktur!
Ey Halkım! Sende uyan artık bu derin uykudan, nedir bu aymazlığın, nedir bu yıllardır aynı oyuna düştüğün.
Sözün özü: Onlar yok saymayı, inkar etmeyi savunacaklar. Biz Kürt ve diğer halklardan kardeşlerimizle eşit haklar temelinde birlikte yaşamayı savunacağız!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir