Türkan Elçi, eşi Tahir Elçi’nin davasına avukat olarak katılacak
Diyarbakır’daki Dört Ayaklı Minare’nin altında 2015 yılında vurularak öldürülen avukat ve Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi’nin davasının ilk duruşması 21 Ekim’de görülecek.
Diyarbakır 10. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek davaya Tahir Elçi’nin eşi Türkan Elçi’de stajyer avukat olarak katılacak. Türkan Elçi, eşi hayattayken başladığı hukuk fakültesinden bu yıl mezun olmuştu.
Türkan Elçi sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şunları kaydetti:
“Ömrün boyunca hukuk mücadelesine inanıyorsun, hukuka inanan eşinden ilham alarak hukuk okuyorsun, stajyer avukat olarak meslek hayatının ilk duruşması eşinin cinayet dosyası oluyor. 21 Ekim günü (beş yıl aradan sonra) nihayet birileri ilk kez yargılanacak.”
Sevgili Canlar, yoluna ve ikrarına bağlı olan her Alevi kendisini Alevi Haber Ağı’nın doğal bir muhabir olarak görmelidir.
Oturduğu mahallede, okuduğu okulda, çalıştığı iş yerinde, üyesi olduğu Cemevi’nde ve sokakat haber niteliği taşıyan her durmla ilgili bize görsel veya yazılı haber göndermelidir.
Bu istemimiz Alevi kurum yöneticilerimiz içinde geçerlidir.
Alevi Haber Ağı: Gerçekleri yazacak… Geçekler yazılırken sende katkını sun can…
Saygılar, sevgiler