Alevi Haber Ağı

Alevi Haber Ağı Web Sitesi

Dersim’deki dağ keçisi avlama ihalesi tepkiler üzerine iptal edildi

Amerikalı patron adına Dersim’de dağ keçisi vurması için düzenlenen geçici avcılık belgesi, tepkiler üzerine iptal edildi.ABD’li patron Bradley Garrett Van Hoose için Dersim’in Pülümür ilçesi Salördek Devlet Avlağı’nda bir adet yaban keçisi vurması için geçici avcılık belgesi düzenlendiği ortaya çıkmıştı.

ABD'li patronun dağ keçisi vurma izni iptal edildi

Avcılık için verilen izin belgesi doğa severler tarafından tepkiyle karşılanırken Dersim Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu da sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, “Bizim için doğadaki hiçbir cana asla paha biçilemez… Dürbünlü silahı ve 50 mermisiyle dağ keçisini katletmek için gelecek olan kişiye sesleniyorum. Yarın köylüler ve duyarlı tüm dostlarla orada seni bekliyor olacağım…” ifadelerini kullanmıştı.

Antalya’da bulunan Caprinae Travel Seyahat Acentesi’nin başvurusu üzerine, Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü tarafından, Bradley Garrett Van Hoose için 7 ile 13 Aralık tarihleri arasında 50 mermi kullanarak yaban keçisi vurması için düzenlenen “Yabancı Turist Avcılar İçin Geçici Avcılık Belgesi”, söz konusu tepkiler üzerine iptal edildi.

CHP’li Polat Şaroğlu, Dersim Valisi Mehmet Ali Özkan ile yaptığı görüşme neticesinde söz konusu izin belgesinin iptal edildiğini ve avlanmanın yapılmayacağı bilgisini aldığını söyledi.

Şaroğlu paylaşımında, “ ‘Kişiye özel katliam’ iptal edildi! Son günlerde basında yer alan, Tunceli Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü tarafından ABD’li bir iş insanına 1 adet dağ keçisi vurma izni verildiği yönündeki haberler üzerine Tunceli Valisi Sayın Mehmet Ali Özkan ile yaptığım görüşme neticesinde söz konusu izin belgesinin iptal edildiği ve avlanmanın yapılmayacağı bilgisini kamuoyunun dikkatine sunarım” ifadelerini kullandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir