Alevi Haber Ağı

Alevi Haber Ağı Web Sitesi

TOKAT’TA ALEVİ KÖYLERİ FİŞLENİYOR MU?

Tokat‘ın Almus İlçesi‘ndeki Alevi köylerinin konum haritası üzerinden işaretlendiğ ve üzerine  Alevi yazıldığı ortaya çıktı. Tokat Almus Arısu köyü Eskici Mahallesi’nde bir hasta hakkında bilgi almak isteyen yakınına doktorun gönderidiğ konum haritası üzerine Alevi köylerin işaretlendiğ ortaya çıktı.  Hasta yakınına,  gönderilen konum haritasında, bölgedeki köylerin eski ve yeni isimlerinin bulunduğu yerde sadece Alevi olan köy isimlerinin altında kırmızı yazı ile Alevi yazdığını ifade ediyor.TOKAT DERNEKLERİ ALEVİ KÖYLERİ‘NİN İŞARETLENMESİNE TEPKİ GÖSTERDİBir doktorun Tokat‘ın Almus İlçesi‘ndeki Alevi köylerinin harita üzerinde kırmızyla işaretlemesine, Tokat İli Dernekler Federasyon sert tepki gösterdi. Tokat İli Dernekler Federasyon Bşk Halil Bakan, Alevi köylerinin işaretlenmesine ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, şu ifadeleri kullandı:‘‘ Bu bir servis etme işi değildir.İnsanları aptal yerine koyarken hangi zeka türünü  baz alıyorsunuz.

Yapmayın!

Bu millete yazık ediyorsunuz yapmayın!

Almus Devlet hastanesinde görevli bir doktor hasta yakınına bilgi verirken Whatsapp üzerinden attığı sınıflandırılmış ilçe haritası üzerinden öğrendiğimiz bu konu basit bir mesele değildir.

Bu doktor hipokrat yemini etmiştir. Hastanın kimliğini,inancını ,mezhebini sorgulama yetkisi yoktur. işi hasta tedavi etmektir

Bu doktorun ayrıştırıcı tutumunun dışa vurmuş haline tanık olduk. Öğrendik Durum ciddidir. Öyle oldu bittiye getirelemez. Geçiştirilemez. Bu doktorun bugüne kadar tedavi uyguladığı hastalar , hastalara uyguladığı tedavi yöntemleri ve reçeteler mutlaka incelenmelidir. 

Şimdi yapılacak iş doktor hakkinda idari ve hukuki soruşturma yapılmasıdır. soruşturma selamati açısından görevden uzaklaştırılmadlıdır.‘‘ dedi

www.anadolununsesitokat.org adlı haber sitesinde, Tokat’ın Almu İlçesi’ndeki Alevi köylerinin üzerine harita da kırmızı işaret konulup Alevi yazılmasına ilişkin çıkan haberde, şu ifadeler yer alıyor:

‘‘Son zamanlar da bazı köyler ve hatta büyükşehirlerde yaşayan alevilerin evleri işaretlenerek hedef gösteriliyordu. Bu akıl almaz olay bu günler de devletin resmi kurumlarında da mı yapılıyor?

Evet hasta yakınına  gönderilen konum harita da bölgedeki köylerin eski ve yeni isimlerinin altında sadece alevi olan köy isimlerinin altında kırmızı yazı ile ALEVİ yazıyor.‘‘

DOKTOR ÖZÜR DİLEDİ

Alevi köylerinin harita üzerinde işaretleyen doktor özür diledi: “Telefonumla haritanın fotoğrafını çekip zamanla üzerinde köyleri daha iyi tanımak için tamamen iyi niyetle oynamalar yaptım. Çok üzgünüm. Bu noktaya varacağını düşünmedim. Yanlış anlaşılmadan dolayı özür diliyorum” dedi.

 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir