Alevi Haber Ağı

Alevi Haber Ağı Web Sitesi

EVET ALEVİLER MELEK DEĞİL

– Özgür Kaplan –
Kimse de öyle olduğunu iddia etmiyor zaten.
Bir halkın şakağına dayanan silahı görmeyip;
“Ama sizin içinizde de kötüler var, hepiniz melek misiniz…” diye cümleler kurup, bu topraklarda yüzlerce yıldır sayısız katliamlara uğramış bir halka ayar çekmek pek moda şimdilerde. Örneğin, Madımak katliamının acısı ile açıkça alay edildiğinde tepki gösterirseniz ”cahil, kaba, nüktedanlıktan anlamayan….” ilan ediliveriyorsunuz. ” Dersim katliamı…” dersiniz ”ama onlarda…” derler. ”Maraş katliamı…” dersiniz, ”Aslında mesele sermaye…” derler. ”Madımak katliamı…” dersiniz ”Ama Aziz Nesin’de…” deyiverirler. Neden bir tane Alevi Vali, kaymakam, ordu komutanı, bakan yok? diye sorarsanız yine pişman ederler sizi. Cahil, mezhepçi, gerici olursunuz. Mesela Camiye giden bir profesöre inanç özgürlüğü, Cemevine giden bir devrimciye gerici yobaz gözüyle bakılır.
Evet Aleviler melek değildir, çünkü onlar 73 millete bir nazar ile bakarlar ve bir kimliği diğerinin üstünde göreni de ayıplarlar. Zamanın pişip olgunlaşmak için değerlendirilmesi gerektiğini, aklın ise zamanın uzunluğu ile değil insan beyni ile alakalı olduğunu iyi bilirler. Herkesin yaşam hakkını savunurlar. Örneğin soykırıma uğratılan Ermeni halkına köylerini evlerini açıp, peşlerinden gelen askere, ”onlar da bu köylü, buralı…” diyerek sahip çıkmıştır. Örneğin Kürt halkının özgürlüğü için sayısız destekler vermiş ve bir partinin meclise girmesini sağlamıştır. Örnekler çoğaltılabilir elbette.
Dünya değişiyor, devrimler oluyor, rejimler çöküyor, değişim kendi sancıları ile devam ediyor. Ama değişmeyen Anadolu ”aydınlarının” Aleviliğe bakışı olarak kalıyor. Mezhepsek, mezhebiz, dinsek din, felsefe ya da kültür her ne ise artık, ama katlediliyoruz duymuyor musunuz, görmüyor musunuz.?!
Bunca katliam, hakaret, sürgün ve asimile görmüş halkın tedirginliği, korkusu normal değil mi. Hatta abartılı bulunan tepkileri de hoş görülemez mi? Bu topraklarda Aleviliğe ”ırkçı deyip nazi benzetmesi yapmak vicdansızlık değil mi.? Ülkeyi şeriat rejiminin eşiğine getiren Aleviler mi? Sonuçta ne yapmış bu insanlar, ”abartılı” tepki göstermiş.
Vah ki vah, bu affedilemez değil mi, böyle bir şey nasıl olabilir.?!!
Evet bu ülkede kirli Aleviler de var ama Aleviliği kirletemiyorlar. Bu ülkede temiz Sünniler de var, ama Sünniliğin Alevi düşmanlığına engel olamıyorlar.
Örneğin, Barack Obama siyahi diye ABD’de ki Siyahilerin katledilmesi durdu mu.?
Bir halkın tedirginliğine, acılarına, travmalarına ”ayar çekmek” vicdansızlıktır.
Aleviler neden melek olsun ki zaten…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir