Fransa Alevi Kadınlar Birliği: ‘‘İslamcılarına karşı haklarımızı talep etmek için pes etmeyeceğiz.
AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın gece yarısı yayınladığ bir kararneme ile Türkiye İstanbul Sözleşmesi’nden çekildi. Kadınlar karara karşı eylemlerini sürdürürken dünyadan da tepkiler yükseliyor.
Türkiye’nin İstanbul Sözleşmesi’nden çekilmesine Fransa Alevi Kadınlar Birliği’de tepki gösterdi. Fransa Alevi Kadınlar Birliği, yaptığı yazılı açıklamada kadına yönelik şiddeti önlemeyi ve şiddetle mücadele etmeyi amaçlayan İstanbul Sözleşmesi’nden Türkiye’nin çekilme kararının açıklandığı gün üç kadın öldürüldünü belirterek, Türkiye’nin İstanbul Sözleşmesi’nden çekilmesi kararının doğru bir kara olmadığına vurgu yapatı.
‘‘20 Mart Cuma gecesi büyük bir öfkeyle öğrendik ki, Cumhurbaşkanlığı kararnamesine göre Türkiye ‘nin kadına yönelik şiddet uygulamayı bastırarak İstanbul Sözleşmesi’ nden çekildi, aynı gün bile üç kadın öldürüldü.
Böyle bir kararı anlamıyoruz ve kabul etmiyoruz. Gerçekten İstanbul Sözleşmesi, hükümeti kadına yönelik şiddetin yanı sıra aile içi şiddetin de bastırıcı bir yasayı kabul etmeye zorluyor.
Böyle bir adaletsizliğe sessiz kalmayacağız‘‘ ifadelerini yer aldığı Fransa Alevi Kadınlar Birliği’nin açıklamasının devamındai şunlar akydedildi:
‘‘Kadınların toplumdaki yerlerine sahip olabilmeleri için cinsiyet eşitliği elde etmek için mücadele edeceğiz ve aynı zamanda gördükleri şiddetin ağır bir şekilde cezalandırılması için çok ciddi bir eylem olarak kabul edilecek.
İslamcılarına karşı haklarımızı talep etmek için pes etmeyeceğiz.
Kadınlar politik seçimlerinizin nesneleri değildir!
Türkiye ve dünya genelinde her gün kadınlar tecavüz, işkence, bıçak yaraları ya da sopa darbeleri gibi şiddet görüyor ve ne yazık ki çoğu hayatlarını kaybediyor.
Bu durum bir kader değil!
Biz kadınlar bu suçların ve şiddetin siyasi çıkarlarla bağlantılı olduğunun farkındayız!
Sokakta, işyerinde, evde ve okulda haklarımızı ve özgürlüğümüzü kazanmak için iddiaya devam edeceğiz!
İsyan ettik! Kararlarınızdan korkmuyoruz!
Türk hükümetinin aldığı bu karar neticesinde kadınlara karşı işlenen tüm suçlardan AKP sorumlu olacaktır.
Kadınlar olarak yüksek sesle bağırıyoruz:
′′ İstanbul Sözleşmesi ‘ nin kaldırılması kararı iptal edilmelidir “.
Polis saldırılarınızdan korkmuyoruz.
Yaşamak istiyoruz!
İstanbul Sözleşmesi yaşatıyor!‘‘

Sevgili Canlar, yoluna ve ikrarına bağlı olan her Alevi kendisini Alevi Haber Ağı’nın doğal bir muhabir olarak görmelidir.
Oturduğu mahallede, okuduğu okulda, çalıştığı iş yerinde, üyesi olduğu Cemevi’nde ve sokakat haber niteliği taşıyan her durmla ilgili bize görsel veya yazılı haber göndermelidir.
Bu istemimiz Alevi kurum yöneticilerimiz içinde geçerlidir.
Alevi Haber Ağı: Gerçekleri yazacak… Geçekler yazılırken sende katkını sun can…
Saygılar, sevgiler