Alevi Haber Ağı

Alevi Haber Ağı Web Sitesi

AABF ÜYESİ PORZ AKM’DEN ÖRNEK BİR TOPLUMSAL DAYANIŞMA ADIMI

AHA- Koranvirüs salgın yüz binlerce insanın ölümüne, milyonlarca insanın hastalık içinde kıvranmasına ve dünyanın geri kalan kısmının korkuyla büyük oranda eve hapsolmasına neden oldu. Salgının insanlığı dört bir yanından kuşattığı bu zorluklarla dolu olan zaman dilimlerinde, toplumsal dayanışmayı öne çıkarmak insanlığın geleceğinın hangi temelde şekilleneceği açısından çok önemlidir.

Koranvirüs salgın ekmeğini alınteriyle kazanan emekçilerin, evsizlerin, engellilerin, yaşlı ve düşük gelirli insanların yaşam koşullarını geçmişe göre biraz daha zorlaştırdı. Ortaya çıkan bu durum, toplumsal dayanışmanın yaygınlaşmasını bereberinde getirdi. 2006 yılından beri Almanya’nın Köln kentinde faaliyet yürüten ve bügüne kadar birçok  sosyal sorumluluk projesinin altına imza atan Porz Alevi Kültür Merkezi, bu gelişmleri göz önünde utarak önemli bir toplumsal dayanışmayı hayata geçirmek için karar  aldı. Yönetim  Kurulu’nun  aldığı bu kara doğrultusunda, ”Birbirimizin Hızır’ı olalım” anlayışından hareket ederek evsiz, engelli, yaşlı ve düşük gelirli ailelere Perşembe günleri sıcak yemek dağıtılacak.

Sıçak yemek dağıtımı 6 Mayıs 2021 tarihinde başlayacak. Bu tarihten itibaren her Perşembe günü, Saat 16.00 -18.00 arasında kendi tabak ve  kablarıyla birlikte Porz AKM‘ye gelen ihtiyaç sahibi insanlara sıcak yemek verilecek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir