Alevi Haber Ağı

Alevi Haber Ağı Web Sitesi

FİLİSTİNLİLERE DÖNÜK KATLİAM ALİBEYKÖY’DE PROTESTO EDİLDİ

İstanbul Alibeyköy’de PSAKD Eyüp Şubesi, siyasi partiler, yöre dernekleri ve kitle örgütleri Alibeyköy Cemevi’nde bir araya gelerek Filistin halkına yönelik saldırı ve katliamı protesto etti.

Açıklamayı okuyan PSAKD Eyüp Şube Başkanı Hüseyin Güzelgül, saldırının emperyalizm destekli, ırkçı-siyonist devlet terörü olduğunu söyleyerek “Gelişmiş silahlarınızla, bombalarınızla, füzelerinizle, tanklarınızla, uçaklarınızla Filistin davasını yok edemezsiniz. Çünkü bu dava insanlığın vicdanına kazınmıştır. Silahlarınız her şeye işler ama vicdanlara işlemez” diye konuştu.

Kudüs’ün zor yoluyla başkent ilan edildiğini söyleyen Güzelgül, “Yanınıza baş emperyalist ABD’yi almış olabilirsiniz. Ama insanlık, uluslararası hukuk anlamında açık bir suç teşkil eden ve vicdanları kanatan, bu işgalci zorbalığı asla kabul etmeyecektir. Nitekim Birleşmiş Milletler üyesi ülkelerin çok büyük bir çoğunluğu, Kudüs’ü işgalci siyonist İsrail devletinin başkenti olarak tanımayı kabul etmemiştir. Kudüs, Filistin’in başkentidir ve öyle de kalacaktır. Filistin halkına yapılan emperyalizm destekli siyonist zulmü kınıyor, katliamda yitirdiğimiz Filistinli kardeşlerimizi anıyor ve yaralı kardeşlerimize de acil şifalar diliyoruz” dedi.

‘YENİKAPI MİTİNGİNİ SAMİMİ BULMUYORUZ’

AKP hükümetinin bu süreçteki tutumunu da eleştiren Güzelgül, “Ayrıca mevcut bulunan hükümetin İsrail’le olan anlaşmaları iptal etmeye yanaşmayıp, milyon dolarlık silah anlaşmalarını sürdürüp, yıllardır Filistin’in en büyük destekçisi olan Suriye’yi yıkmak için emperyalistlerle birlikte hareket ederek, katliamı protesto etmek için de Yenikapı’da miting düzenlemesini samimi bulmuyoruz” diye konuştu.

Güzelgül, “Alevilikte insanın yaşaması evrensel ve kutsaldır. Bir insanın katledilmesi, bütün dünya insanlarının katledilmesiyle eşittir. Onun için, katledilen insanların, kan bedeliyle yapılan anlaşmaları Alevi yol erkanı asla kabul etmemektedir. Biliyoruz ki; direnen Filistin halkı eninde sonunda kazanacak ve emperyalist-siyonist ittifakı yenilecektir. Selam olsun direnen Filistin halkına ve tüm mazlumlara” dedi.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir