Alevi Haber Ağı

Alevi Haber Ağı Web Sitesi

Erdoğan, Bilal’i vergiden muaf tuttu

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, oğlu Bilal Erdoğan’ın yöneticisi olduğu İnsan ve İrfan Vakfı’nı vergiden muaf tuttu.

Hazine ve Maliye Bakanlığı’na bağlı Gelir İdaresi Başkanlığı’nın yayımladığı “Vergi Muafiyeti Tanınan Vakıfların Listesi’ne” iki yeni vakıf daha eklendi. AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın kararıyla vergiden muaf tutulan vakıflardan birisi eski Başbakan Mesut Yılmaz’ın eşi Nezahat Berna Yılmaz’ın yöneticisi olduğu Engelsiz Eğitim Vakfı, diğeri ise oğlu Bilal Erdoğan’ın yöneticisi olduğu İnsan ve İrfan Vakfı.

BirGün’den İsmail Arı’nın haberine göre, vergiden muaf tutulan İnsan ve İrfan Vakfı’nın mütevelli heyetinde Bilal Erdoğan, AKP Kurucusu ve Yeni Şafak Gazetesi yazarı Ayşe Böhürler’in oğlu Zeyd Böhürler, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi’nin AKP Grup Sözcüsü Murat Türkyılmaz, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nda çalışan Abdurrahman Tevruz gibi birçok isim yer alıyor.

Bina AKPli belediyeden

Habere göre, vakfın kullandığı Şeyh Sadık Efendi Tekkesi de 2015 yılında AKP’li Üsküdar Belediyesi tarafından eğitim, sosyal ve kültürel faaliyetlerde kullanılabilmesi maksadıyla vakfa devredildi.

Bilal vergi vermiyor

Tayyip Erdoğan, başbakan olduğu dönemde Bakanlar Kurulu Kararıyla; Cumhurbaşkanı olduğu dönemde de Cumhurbaşkanlığı Kararıyla oğlu Bilal Erdoğan’ın yöneticisi olduğu çok sayıda vakfa vergi muafiyeti hakkı tanıdı. Bilal Erdoğan’ın vergiden muaf tutulan vakıflarının sayısı 7’ye yükseldi. Bilal Erdoğan’ın vergide muaf tutulan vakıflarının listesi şu şekilde:

2011 – Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı (TÜRGEV)

2015 – Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Geliştirme Vakfı

2016 -Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA)

2018 -Okmeydanı Spor ve Eğitim Vakfı (Okçular Vakfı)

2018 – Prof. Dr. Fuat Sezgin İslam Bilim Tarihi Araştırmaları Vakfı

2019 – Yeni Türkiye Eğitim Vakfı (YETEV)

2021 – İnsan ve İrfan Vakfı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir