Alevilere hakarete kitlesel tepki

Türkiye’de Alevileri hakaret etme özgürlüğü var. Bu özgürlüğü Adana merkezli bir internet sitesinin, Adana’daki Arap Alevi kardeşlerimize yönelik yaptığı hakaret ve karalamlar, Adana Alevi Platformu tarafından protesto edildi. Adana Büyükşehir Belediyesi’nin yanındaki parkta biraraya gelen Alevi kurumları, Arap Alevi kardeşlerimizi hedef alan haber sitesi ve sahibini kınadı. Okuna basın açıklamasında, “Bir haber sitesinde bir şahıs Alevi Arap toplumunun, Nusayrileri hedef alan, yazı demeye bile dilimizin varmadığı şuursuz ve ırkçı duygularını dışa vurmuştur” denildi.
Ortak basın açıklaması metnini Adana Alevi Platformu dönem sözcüsü Hüseyin Cömertpay okudu. Cömertpay: “Arap Alevileri, dolayısıyla tüm Alevi toplumunu kendince küçük düşürmeye çalışan, siyasal tutumunu ırkçı bir anlayışa dayandıran bu şahsı şiddetle kınıyoruz. Unutulmamalıdır ki, hiçbir ırk diğer ırktan üstün ve daha özellikli değildir” dedi
Adana Alevi Platformu olarak, Türkiye’nin neresinde yaşanırsa yaşansın her türlü, ırkçılığın, yobazlığın ve kafatasçılığın karşısında olacaklarının belirten Hüseyin Cömertpay, konuşmasına daha sonra su ifadelerel devam etti:
”İnsanların toplumsal özelliklerini ırksal özelliklerine indirgeyen ve bu indirgemede-kendince aşağılama yolunu seçen bir yobazlığa set çekiyoruz. Karşı duruyoruz. Toplumun tüm kesimlerini de bu akıl almaz, pervasız zihniyete karşı durmaya çağırıyoruz.
Bu şahıs bilmelidir ki; Alevi toplumu, bu topraklarda vatanseverliği ve her alanda üretkenliğiyle bilinir.
Topluma faydalı bireyler yetişmesi için küçük yaşlardan itibaren gerek kültürel gerekse sosyal etkinliklerle öne çıkan Arap Alevi toplumu Mustafa Kemal Atatürk’ün ilke ve devrimleri ışığında ülkesinin çağdaş ve muasır medeniyetler seviyesine ulaşması için büyük bir gayret sarf eder.
Kurucu değerlere bağlı toplumumuzu, küçük aklınca küçümsemeye çalışan ırkçı, kafatasçı ve yobaz zihniyetin ürünü olduğu açıkça ortaya koyan bu şahıs yine bilmelidir ki; Kurtuluş yıllarındaki varoluş mücadelesinden bu yana Türkiye Cumhuriyeti’nin yasalarına, kural ve kaidelerine, tüm kesimlerin değer yargılarına, dini inançlarına saygı gösteren, kendi inançlarını, geleneklerini ve göreneklerini kimseye zarar vermeden, gösterişten uzak gerçekleştiren, öğrencilere yoksullara kucak açan ve Adana başta olmak üzere Ülkemizin her bölgesine yayılmış Bilim insanı, Akademisyen, Doktor, Belediye Başkanı, Öğretmen, Mimar, Mühendis, Şehir Plancısı ve daha sayabileceğimiz birçok değeriyle ülkesini geleceğe taşımaya çalışan, İş insanlarıyla üretim ve istihdama büyük katkı sunan toplumumuzu yaralamaya çalışmasına asla izin vermeyeceğiz.
Çirkin üslubuyla küçümsemeye çalıştığı bu toplum; Cumhuriyetin kurulması için bedeller ödemiş, tarihsel süreçteki duruşu ve yaşam biçimiyle takdirle karşılanmış insanlardan oluşur.
Sorumsuzluk örneği sergileyen bu zihniyet fukarasının özellikle geleceğimizi emanet edeceğimiz yeni nesil çocuklardan uzak tutulmasını salık veriyoruz.
Ahlaktan, vicdandan nasibini almamış bu zavallıyı bir kez daha nefretle kınıyor, yasal haklarımız saklı kalmak üzere bu tür çirkin yazılara karşı hukuk çerçevesinde daha sert tepki vereceğimizin bilinmesini istiyoruz” dedi

Sevgili Canlar, yoluna ve ikrarına bağlı olan her Alevi kendisini Alevi Haber Ağı’nın doğal bir muhabir olarak görmelidir.
Oturduğu mahallede, okuduğu okulda, çalıştığı iş yerinde, üyesi olduğu Cemevi’nde ve sokakat haber niteliği taşıyan her durmla ilgili bize görsel veya yazılı haber göndermelidir.
Bu istemimiz Alevi kurum yöneticilerimiz içinde geçerlidir.
Alevi Haber Ağı: Gerçekleri yazacak… Geçekler yazılırken sende katkını sun can…
Saygılar, sevgiler