Alevi Haber Ağı

Alevi Haber Ağı Web Sitesi

Zeynal Odabaş’ın yargılandığı davanın duruşması 3 Mart‘ta ertelendi

Alevi Kültür Dernekleri AKDSultangazi Pir Sultan Abdal Cemevi Başkanı Zeynal Odabaş’ın, “imara aykırı cemevi yapmak” suçlamasıyla yargılandığı davanın 25’inci duruşması, bugün İstanbul Gaziosmanpaşa 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmaya Türkiye ve Avrupa Alevi kurumlarının yöneticileri, Cemevi üyelerei ve demokratik kitle örgütlerinden temsilciler ile siyasi partilerin temsilcileri katıldı.

 Durşmaya katılan Alevi Kültür Dernekleri (AKD) Sultangazi Pir Sultan Abdal Cemevi Başkanı Zeynal Odabaş, yaptığı savunmada Alevilerin  hak ve özgürliklerini dile getirdi. Başkan Odabaşı, konuşmasında şu ifadeleri kullandı:“Diyanet’e ayrılan bütçe dört bakanlığın bütçesi ile eşdeğer ve bu bütçede Aleviler yok. Tarih boyunca inancımız yok sayıldı. Burada da inancımız yargılanıyor. Bu ülkenin vatandaşı olarak tüm sorumluluklarımızı yerine getirmemize rağmen haklarımızı alamıyoruz. Cemevinde kamu görevi yapıyoruz. Ama şu an yargılanıyoruz. Alevilerin kendi lokmalarıyla yaptığı cemevi için yıkım kararı çıkarılıyor. Bu süreçte cenazelerimizi yıkayacak suyumuzu bile kestiler. İmar kirliliği iddiasıyla verilen belediye kararını tanımıyoruz. 11 yıldır mahkemelerde sürünüyoruz. İbadet yerinin tarifini hiçbir siyasi iktidar yapamaz. İnancımızın yargılanması zulümdür. Davamıza sahip çıkıyoruz. Eşit yurttaşlık, laiklik ve demokrasi mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz. Cemevinin yapımı sırasında tüm yurttaşlar imece usulü gönüllülük esasıyla yardım etmiş ve çalışmıştır. Bu hususta kaçak işçi çalıştırdığımız gerekçesiyle cezalar da kesilmiştir. Savcı ve hakimlerin bağımsızlıklarını koruyarak karar vermesini istiyoruz”  dedi.

Mahkeme Zeynel Odabaşı’nın yargılandığ davanın duruşmasın  3 Mart 2022 tarihine erteledi.

Zeynel Odabaşı, duruşmadan sonra yaptığı zayılı açıklmadai kendisin yalnız bırakmayan Alevi kurumlarına ve orada bulunan herkese teşekkür etti. Alevi Kültür Dernekleri (AKD) Sultangazi Pir Sultan Abdal Cemevi Yönetim Kurulu adına başkanı Zeynal Odabaş’nın imzasıyla yapılan açıklamada, şu ifadeler yer alıyor:

”Alevilik Vardır , Alevilik Haktır. Aleviyiz Haklıyız Kazanacağız Cem ibadetimiz. Cemevi İbadethanemizdir. Başkanımız Zeynal ODABAŞ 5 yılla yargılanıyor Başkanımız Yanlız değildir. Gaziosmanpaşa Adliyesinde görülen Cemevi’mizin yıkım duruşması 03.03.2022 SAAT:14.00 PERŞEMBE gününe ertelenmiştir. Duruşmaya katılan Analarımıza, Pirlerimize, Pir Mehmet Karabulut ve Pir Haşim Kızılveren ,Dava Avukatlarımızdan Av.Zeynel Öztürk, Av.Hıdır Tanrıverdi, Av. Efkan Bolaç, Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Hüseyin Güzelgün, Alevi Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Celal Fırat, Alevi Kültür Dernekleri Genel Başkan İsmet Kurt , Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu Örgütlerden sorumlu Mehmet Ali Çankaya, Alevi Kültür Dernekleri Genel Merkez Yöneticisi Marmara Sorumlusu Hüseyin Çam , AKD Bir Önceki Dönem Genel Başkanı Doğan Demir, AKD Beylikdüzü Şube Başkanı Coşkun Aksoy ve Yönetim Kuruluna, AKD Silivri Şube Başkanı Deniz Gündüz ve Fidan Kabul, AKD Bakırköy Şube Başkanı Taner Süslü, AKD Sarıyer Şube Başkanı Rıza Çıplak, PSAKD Beyoğlu Şube Başkanı Erdal Baba , PSAKD Sultangazi Şubesi Gazi Şehitleri Cemevi Hüsnü Korkmaz , Sarıyer Erenler Cemevi Başkanı Ali Çiftçi,Erenler Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı Yavuz Selçuk, Gazi Cemevi Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı Hıdır Karadaş ve Yönetim Kuruluna, PSAKD Gop Karayolları Cemevi Başkanı Hıdır Çam, Bağcılar Cemevi Başkanı Zeynel Abidin Koç , Habibler Cemevi Başkanı Orhan Satılmış ,Hubyar Sultan Alevi Kültür Derneği Genel Sekreteri Yeşim Kantekin, Demokratik Alevi Dernekleri Yönetim Kuruluna, CHP Bir Önceki Dönem Meclis Üyesi Sait Coşkunoğlu , Ardahan Damal Dernekler federasyonu başkanı Güner Kökat, Ardahan İncedere Köyü Dernek Başkanı Bennur Işık, Yazar Akedemisyen Mehmet Kabadayı, Yazar Akedemisyen Erdal Yıldırım ,Gazi Mahallesi Muhtarı Ümit Doğan , Zübeyde Hanım Mahallesi Muhtarı Eyüp Bulut, Esentepe Mahalle Muhtarı Haydar Polat, Köy Derneklerine, Gazeteci Dilek Odabaş Bakır, Yol Tv, Can Tv, Evrensel, Birgün, Cumhuriyet ve Pirha ,Yerel Gazete Haydar Sürgeç, Sosyal Medya da Paylaşımlarıyla ve mesajlarıyla Destek Veren Tüm Avrupa daki konfedarasyon bileşenleri ve Türkiye’de ki Dernek ve Sivil Toplum Örgütlerine Cemevi Yönetim Kurulu Yol Arkadaşlarıma, Cemevi Gençliğimize ve Tüm Cümle Canlara Aşk-ı Niyaz Ederiz.”

 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir