Alevi Haber Ağı

Alevi Haber Ağı Web Sitesi

Almanya Alevi Örgütlenmesini Yaratan Değerlerimiz 1

Bu kitabımla Almanya Alevi Örgütlenmesinin kuruluşunda ve daha sonraki sürecinde yöneticilik yapmış, emek vermiş canlarımızla yaptıgımız anlatımlarını kitaplaştırarak Sözlü Alevi Tarihine katkı sunmayı hedefledim.
Değerlerimiz proğramıyla evlerine mihman oldugumuz ve anlattıklarını Yol TV ekranlarından ‘Değerlerimiz’ adıyla sizlerle buluşturdugumuz bu yürekli kurucularımızın, emektarlarımızın anlattıklarını, bugünlere hangi mücadele ve azimle geldiklerini, dünyanın en büyük Alevi örgütlenmesini nasıl yarattıklarını Degerlerimiz adıyla kitap haline getirip sizlere sunmanın mutlulugu içerisindeyim.
Bu kitapta emektarlarımızı sizlere tanıtmayı hedeflerken, onların anlatımlarıyla yaşadıkları sıkıntıları, emeklerini okudukça, aslında çoğumuz örgütlenmenin önemini tam olarak bilmediğimizin farkına varacagız.
Onların anlattıklarını okudukça çoğumuz geçmişe, ilk yıllarımıza uzanacagız, efkarlanacagız, dostluğun, yoldaşlığın hasretligini çekecegiz.
Ama gelecek nesillerin örgütlenmemizin hangi fedakarlıkları yaparak, hangi zorluk ve baskıları yıkarak Avrupa’da Aleviliğin gün ışığına çıkardığını, burada yakılan ışığın Türkiye Alevi örgütlenmesine nasıl meşale oldugunu gururla okuyacaklar.
Sözlü Alevi tarihine katkı sunacagına inandığım bu kitabımı yayına hazırlarken bana destekgini esirgemeyen sevgili yoldaşım Hasan Subaşı’na, resimlerin düzeltilmesinde, katkı sunan sevgili Fuat Ateş’e
önsöz yazarak beni onurlandıran emektarımız sevgili İsmail Kaplan’a ve kapak resmini çizerek içerikle bütünleşmesini sağlayan degerli yoldaşım ressam Erdal Güldağ’a sonsuz teşekkürler ederim.
Ayrıca bu kitabımda anlattıklarına yer verdiğim daha sonraki zamanda Hakk-a yürüyen Ali Özcan, Haydar Küpeli, Mahmut Gülçiçek ve İsmail Elçioğlu başta olmak üzere hakka yürüyen tüm emektarlarımızın anıları önünde saygıyla eğiliyorum.
Metin Kaçmaz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir