Alevi Haber Ağı

Alevi Haber Ağı Web Sitesi

Aleviler Kocaeli Adliyesinde Yakup Tilki hakkında suç duyurusunda bulundular

Alevi Bektaşi Federasyonu’nun çağrısı ile Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı, Alevi Kültür Dernekleri ve Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı’na sosyal medyada yayınladığı bir video da Alevilere  hakaret ve küfürler eden a Yakup Tilki hakkında suç duyurusunda bulundular.
Alevi Bektaşi Federasyonu’nun  çağrısı ile Kocaeli Adliyesi önünde bir araya Alevi kurum yönenticileri, Cemevi başkanları ve üyeleri Alevilere yönelik iğrenç  hakaret ve küfürler ederek nefret suçu işleyen Yakup Tilki hakkında suç duyurusunda bulunularak, Kocaeli Adliyesi önünde kitlesel basın açıklaması yaptılar. Basın Açıklamasın yüzlerce insan katıldı.

Alevi Bektaşi Federasyonu bileşeni olan kurumlara adına konuşam yapan ABF Genel Başkanı  Hüseyin Güzelgül, “Kerbela’da Şah Hüseyin’i kılıçla alt etmek istediler, bugün Yezid’in vücut bulduğu, kalpleri ve dilleri zehirlenmiş kişilerde küfürlerle hakaretlerle bizi yıldırmaya çalışıyorlar. Ne derlerse desinler, ne yaparlarla yapsınlar biz ne inancımızdan, ne de yolumuzdan vazgeçmeyeceğiz. Bu ülke de adalet ve eşit yurttaşlık taleplerimizi sürdüreceğiz” dedi.

Güzelgüzl, konuşmasını devamında, şu ifadeleri kullandı:” Biz yalnız değiliz bakın milyonlarız. Onlar saldırdıkça onlar bizi yok saydıkça onlar bizi ötekileştirdikçe biz daha çok yolumuza bağlanıyoruz. Biz her türlü saldırıya rağmen adalet talebimizi arayışımızı kaybetmeyeceğiz. Biz bu toprakların sahiplerindeniz.” diyereki konuşmasını sonlandırdı.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir