Alevi Haber Ağı

Alevi Haber Ağı Web Sitesi

Erdoğan’dan zam açıklaması: Yaygaraya gerek yok

Erdoğan: Elektrik ve doğalgazda muhalefetin yaygarasını kopardığı gibi bir durum söz konusu değil

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, koronavirüs testi negatife döndükten sonra ilk kez kamera karşısına geçti. Erdoğan, “5 doz aşı yaptırdım, aşının faydası oldu, süreci rahat atlattım” dedi. Muhalefetin elektrik ve doğalgaz zamlarına ilişkin tepkisini eleştiren Erdoğan, “Muhalefetin anlattığı, yaygara kopardığı gibi durum söz konusu değil” diye konuştu.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni tip koronavirüs (Covid-19) testinin negatife dönmesinin ardından ilk kez kamera karşısına geçti, sağlık durumu ve gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

5 doz aşı yaptırdığını kaydeden Erdoğan, “Bu süreci çok çok rahat atlattım. Tabii ki bunda aşının faydası muhakkak oldu. Ben 2 Sinovac, 3 de Biontech oldum” dedi. Erdoğan, “Bu süreç içerisinde de ne kırgınlık ne yorgunluk ne bitkinlik olmadığı gibi evde de çalışmalarımı, uluslararası, ulusal, hepsini yürüttüm” diye konuştu.

Emine Erdoğan’ın sağlık durumuna ilişkin de bilgi veren Erdoğan, “Henüz eşim atlatamadı. Şu anda da bütün tedbirlere devam ediyor. İnanıyorum ki pazartesi gününe kadar inşallah atlatır” ifadelerini kullandı.

Erdoğan, şöyle konuştu: “Bu süreci çok çok rahat atlattım. Aşının faydası çok oldu. 2 Sinovac, 3 de BioNTech oldum. Bu aşıların tesiriyle rahat bir şekilde, kısa zamanda bunu geçirmiş oldum. 4-5 gün içerisinde negatife döndük. Bugün de cumayla birlikte halkımla bütünleşeyim istedim. Pazartesi Birleşik Arap Emirlikleri’ne seyahatim olacak. Bu süreç içerisinde ne kırgınlık, ne yorgunluk, ne bitkinlik olmadığı gibi evimde çalışmalarını aynı şekilde yürüttüm. Ankara’da arkadaşlarımla olamadım ama sürekli video konferansla irtibatı sürdürdük.”

Yaygara koparıyorlar

Muhalefetin fahiş doğalgaz ve elektrik zamlarına ilişkin tepkisini ‘spekülatif’ bulduğunu söyleyen Erdoğan, “Muhalefetin anlattığı, yaygara kopardığı gibi durum söz konusu değil. Biz şu anda vatandaşımızı rahatlatabilmek için elimizden gelen her türlü gayreti yaptık, uyguladık” dedi.

Erdoğan, şunları söyledi:

“Muhalefetin spekülatif, elektrik ve doğalgaz konusundaki gayretlerini de boşa çıkarmak gerekiyor. Muhalefetin yaygarasını kopardığı gibi bir durum söz konusu değil. Batıda şu anda elektrik fiyatları doğalgaz fiyatları nerelerde bizde ise biz vatandaşımızı rahatlatabilmek için elimizden gelen her türlü indirimi uyguladık ve uygulamaya devam ediyoruz. Vatandaşımızı enflasyona ezdirmedik ve ezdirmeyeceğiz.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir