Alevi Haber Ağı

Alevi Haber Ağı Web Sitesi

Basın Özgürlüğü Engellenemez!

2016 yılından bu yana yayın hayatını sürdüren Pir Haber Ajansı’nın (PİRHA) internet sitesine hiçbir gerekçe gösterilmeden erişim engeli getirilmesine Alevi kurumlarından tepki yağıyor. PSAKD ve ABF’den sonra Hubyar Sultan Alevi Kültür Derneği’de yazılı  bir açıklama yaparak, Pir Haber Ajansı’na erşişim engeli  getirilmesine tepki gösterdi.

Hubyar Sultan Alevi Kültür Derneği Başkanı Aydın Deniz imzasıyla yapılan yazılı açıklamada, başta Pir Haber Ajansı olmak üzerer AKP iktidarının  Tv 10  ve Yol TV’ye yönelik baskı ve yasaklarında vurgu yapıldı.

”İktidarı  destekleyen basın yayın kuruluşlarına her türlü destek sağlanırken, muhalefet ve Alevi basın kurumlarına yönelik çifte standart uygulamaları hızını kesmeden devam ediyor” ifadelerinin yer aldığı açıklamanın devamında, şunlar kaydedildi:

‘‘Daha önce Tv 10 ve Yol TV’ ye müdahale ederek Alevilerin haber alma hakkını gasp eden iktidar şimdi ise Alevilerin takip ettiği Pir Haber Ajansı Pirha’ ya erişim engeli getirdi. Yandaş basının Alevi kurumlarının ve toplumunun itirazları ve taleplerini görmezden geldiği bir dönemde sesimiz olan Pirha’ya uygulanan erişim yasağını kabul etmiyoruz. Pirha’ya yapılan bu hukuksuzluk Alevi toplumuna yapılmış olup biran önce bu yanlıştan dönülmesi ve erişime tekrar açılmasını talep ediyoruz.

Alevilerin sesi Pirha’nın erişim yasağı kaldırılsın.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir