Alevi Haber Ağı

Alevi Haber Ağı Web Sitesi

Cumartesi Anneleri: Kayıplarımızı istiyoruz!

Cumartesi Anneleri, kaybedilen evlatların bulmak için başlatıkların eylemlerini sürdürüyor.

“Basına ve Kamuoyuna” başlıklı yazıla açıklada, bu haftaki eyleme ilişkin sü ifedeler kullanıldı:
“KAYIPLARIMIZI İSTİYORUZ!
(888. Kez Galatasaray’dayız.)
Sosyalist kimliğiyle bilinen 45 yaşındaki Talat Türkoğlu İstanbul Avcılar’da yaşıyordu. 29 Mart 1996 tarihinde annesini ziyaret etmek için Edirne’ye gitti. İstanbul’dan Edirne’deki evin kapısına kadar sivil polisler tarafından takip edildiğini kardeşlerine söyledi. Ailesi de bu duruma tanıklık etti.1 Nisan 1996 tarihinde İstanbul’daki evine dönmek üzere yola çıktı ve kendisinden bir daha haber alınamadı.

Talat Türkoğlu’nun gözaltında kaybedilmesi ile ilgili suça karışan bir JİTEM mensubunun itiraflarına, AİHM’ in Türkiye’yi mahkum etmesine ve ailesinin tüm hukuk yollarını kullanmasına rağmen zamanaşımı devreye sokularak dosya kapatıldı.

888. haftamızda Türkoğlu Ailesi’nin “Talatımızı unutmamızı istediler, unutmayacağız! Ondan vazgeçmemizi istediler,vazgeçmeyeceğiz!” diyen sesine sesimizi katacağız.

Sizi de sosyal medya hesabımızdan canlı yayınla kamuoyuna ulaştıracağımız 888 .haftamızın basın açıklamasını izlemeye, hakikat ve adalet talebimizi sosyal medyadan yaygınlaştırarak sesimize ses katmaya çağırıyoruz.

İnsan Hakları Derneği İstanbul Şubesi
Gözaltında Kayıplara Karşı Komisyon.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir