Alevi Haber Ağı

Alevi Haber Ağı Web Sitesi

Siyasette omurgalı bir duruş sergilemek

AABK örgütlenme sorumlularından Mehmet Ali Çankaya, Ayhan Bilgen’nin öncülüğünde kurulan  Türkiye’nin Sesi Partisi’ne ve bu pari içinde yer alan Müslüm Doğan’a yönelik bir eleştiri yazısı kaleme aldı.

AABK yöneticisi Çankaya’nın “Siyasette omurgalı bir duruş sergilemek” başlıklı yazısı şöyle:

“Eski Kars Belediye Başkanı Ayhan Bilgen’in başkanlığını yaptığı Türkiye’nin Sesi Partisi’nin kuruluş dilekçesi, İçişleri Bakanlığı’na verildi. Buraya kadar olan normal, normal diyorum çünkü sayın Selahattin Demirtaş bir dönem içimizdeki Erdoğan sevicilerini biliyoruz demişti bunların başında da sanırım, Ayhan Bilgen geliyor. Bizi en çok ilgilendiren Kısımı ise Partinin kurucular kurulu üyelerinden eski bakanlardan Müslüm Doğan. Bizi ilgilendiren kısmı bu. Aslında bir dostumun dediği gibi, Müslüm Doğan’ın Aleviler içindeki karşılığı Çin’de devrilen bir çuval pirinç kadardır.

Aslında kişiler üzerinden değerlendirme yapmak yerine genel bir değerlendirme yapmak gerekiyor, “siyasette omurgalı bir duruş sergilemek gerekiyor. Bugün Ayhan Bilgen ve Müslüm Doğan yarın başkası olabilir. Önemli olan onurlu omurgalı bir duruş sergilemek. Fikrine, değerlerine, davasına, inandıkları ve inançları uğruna her zaman dik durabilmek. Bedeli ne olursa olsun, bunlardan taviz vermeden mücadelesini bu ölçütler içinde savunmak ve yürümektir. Bireysel değerlerine ve inançlarına uygun bir yola veya hedefe giderken kişisel çıkarlarını değil inandığı değerleri en önde tutmaktır insan olmanın gereği.
Sunuda söylemeden geçmek itemiyorum, Müslüm Doğan’ı geçmişte vekillik koltuğuna oturtan Alevi hakkıdır ve Hız paşaya karşı boyun eğmeyen baş veren pirimin yolunda gidenlerin iradesidir. Şimdi sormak lazım Sayın Doğan’a sizi bir zamanlar vekil hatta bakan yapan bu halka onun iradesine nasıl ihanet edersiniz. Unutmayın o süreçte Avrupa Alevi hareketine büyük destek vermişti. Yani işin açıkçası bugün bu halk sizi artık halkı için değil egosu için birilerinin pesine takılan sıradan bir olarak görüyor bunu bilin sayın Doğan.
Biliyoruz ki siyasette renk vermeyen vardır, bu tipler hiçbir zaman risk almazlar. Mücadele esnasında rakiplerin hiçbirinin yanında veya karşısında görünmek istemezler. Herkesi memnun etmeye çalışan veya ettiğini düşünen tiplerdir. Bugün yaşananda budur. Müslüm Doğan, Ayhan Bilgen ile çıktığı bu yolda kendi egolarına yenik düşmüştür sırf ben diye ideallerine ihanet etmiştir hepimiz biliriz ki; Bir siyasi parti kurmak onun merkez il ilçe ve bürolarını açmak ve yürütmek büyük paralar isteyen bir iş. Bunun kaynağı nereden geliyor diye sormak lazım bu canlara?
Omurgasız bir canlı kolayca eğilip bükülebilir. Günümüz insanlarının birçoğu, şahsi çıkarları için kılıktan kılığa girebiliyor, olumsuz davranışlar sergileyebiliyor, yalakalık ve yüzsüzlük yapabiliyor, kısacası günü kurtarmak uğruna inancından bile taviz verebiliyor ki; işte bu tiplere omurgalı olmak yakışmıyor, üzerlerindeki her türlü insani kıyafet bol geliyor ve insani meziyetler o kişide yer bulamıyor.
Siyaset yaparken de omurgalı olmak, ilke ve inancından sapmadan, yol arkadaşlarınla ters düşmeden siyasal ve inançsal olarak sağlam duruş sergilemektir yoksa bu halkın içinde tek gramlık değeriniz olmaz.”
Aşk ile
Mehmet Ali Çankaya
AABK örğütlemede sorumlu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir