Alevi Haber Ağı

Alevi Haber Ağı Web Sitesi

AAKB NRW Kadınlar Birliği: ”Hep birlikte tüm renklerimizle daha güçlüyüz!”

Almanya Alevi Kadınlar Birligi, bu hafta sonu UTAMARA’da iki günlük bir kamp yaptı. AAKB’nin dünü, bugünü ve yarını özerinE değerlendirmelerin yapıldığı kampa Almanya’nın faklı kentlerindeki AKM’lerden  gelen kadınlar katıldı.
AAKB NRW Kadınlar Birliği, Utamar’da yapılan kadın buluşmasına ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. ”Değerli Canlar, hafta sonu Almanya Alevi Kadınlar Birligi NRW Bölge’sinin yaptığı çalışmayı hep beraber, şartlar ölçüsünde gerçekleştirdik. Yaklaşık iki senedir Corona bizleri de bir çok alanda etkiledi. Bu sebeple bu buluşma hepimize iyi geldi” ifadelerinin yer aldığı açıklamada, kampa ilişkin şunlar kadedildi:
”Hep beraber dünden bugüne, bugünden yarına yaşadığımız sorunları ,beklentilerimizi, güzel çalışmaları ve kadın çalışmalarını, emeğini nasıl yaklasacagımızı konuştuk. Ortak bir akılla, bir yol harıtası çizdik.
Bütün kimliklerimizden azade, tüm renklerimizle bir olduk.
Berlin’den Neuss ‘a,13 yaşından 64 yaşına cemal cemale bir buluşma oldu.
Burdan özellikle genç kadınlarımıza ve grubumuzun en büyüğü Perihan Bingöl canımıza çok teşekkür ederiz. Yıllarca emek vermiş,herseye rağmen Yol’ u için mücadele etmiş bir kadın. Berlin’den uzağı yakın etti. Tecrübe, bilgisiyle bize ışık oldu. Değerli esi Hıdır Ali Bingöl ‘ün Kadinlar Birliğine ait ilk fotoğrafını bizlere hediye etti. Bu anlamlı hediye için çok teşekkür ederiz.
Sevgili Selin Karabulut, genç bakış açısıyla bizlere umut oldu,sizler bizim gururumuz ve gelecegimizsiniz.
Berlin,Gelsenkirchen, Wuppertal, Duisburg-Hamborn,Ratingen,Neuss,Köln-Porz cemevlerimize,Ayten Ana’ya tüm yönetici canlara ve tabiki bizi ağırlayan UTAMARA ailesine sonsuz teşekkürler.
Ve doğa ana’ya da teşekkürler. Biz baharı karşılayalım derken,dört mevsimi bize yaşattı.
Söyleyecek daha çok sözümüz var!
Hep birlikte tüm renklerimizle daha güçlüyüz.
Unuttuğumuz, eksiğimiz varsa affola.
Emegi geçen herkese teşekkürler.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir