Hamm AKM‘ den Babalar günü kutlaması ve Yaza Merhaba Mangal Partisi

Mehmet Tanlı / Hamm-
Hamm AKM‘ den Babalar günü kutlaması ve Yaza Merhaba Mangal Partisi Almanya‘nın Kuzey Ren Vesfalya Eyaleti‘nin Hamm şehrinde faaliyet gösteren Almaya Alevi Birlikleri federasyonuna bağlı (AABF) Hamm Hacı Bektaşi Veli Alevi Kültür Merkezi Dernek binasının avlusunda yaza merhaba mangal partisini gerçekleştirdi.
Aralarında Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu İnanç Kurulu başkanı Cafer Kaplan dedenin‘ de bulunduğu bu yaz buluşmasında 100’e yakın Dernek üyesi ve ailelerinin katıldığı Dernek yönetiminin organize ettiği Mangal partisinde Babalar günüde kutlandı. Çeşitli oyunlarında oynandığı mangal partisinde Pandemi nedeniyle birbirlerini göremeyen üyeler sohbet etme
imkanı buldular.
Dernek çalışmaları kaldığı yerden devam edecek Dernek başkanı Mehmet Akbaba konuşmasında ‚‘‘ Dernek çalışmalarımız Pandemi nedeniyle mecburi kesintiye uğramıştı. Ama önümüzdeki dönemde İnançsal boyutuyla birlikte sosyo-kültürel aktivitelerimiz kaldığımız yerden devam edecektir.
Örneğin 3 Haziran‘ da sanatçılarımız Dertli Divani, Onur Kocamaz, Murtaza Salper ve Cafer Kaplan dedenin‘ de katılacağı bir Muhabbet ve Deyişler akşamı düzenliyoruz. Bu etkinliğe tüm üyelerimizi ve dostlarımızı bekliyoruz. Bu etkinlikleri diğerleri izleyecektir‘‘ dedi. Hamm‘ daki buluşma müzik eşliğinde çekilen halaylarla son buldu ve dernek üyeleri böylece gönüllerince bir gün geçirmiş oldular.

Sevgili Canlar, yoluna ve ikrarına bağlı olan her Alevi kendisini Alevi Haber Ağı’nın doğal bir muhabir olarak görmelidir.
Oturduğu mahallede, okuduğu okulda, çalıştığı iş yerinde, üyesi olduğu Cemevi’nde ve sokakat haber niteliği taşıyan her durmla ilgili bize görsel veya yazılı haber göndermelidir.
Bu istemimiz Alevi kurum yöneticilerimiz içinde geçerlidir.
Alevi Haber Ağı: Gerçekleri yazacak… Geçekler yazılırken sende katkını sun can…
Saygılar, sevgiler