Alevi Haber Ağı

Alevi Haber Ağı Web Sitesi

Aleviler,  Londra’da TC Büyükelçiliği’ne siyah çelenk bıraktı

Britanaya Alevi Federasyon çatısı altında örgütlenen Aleviler bugün Londra’da Türk Büyükelçiliği’nin  önünde bir araya geldiler.  BAF  üyesi Aleviler,  AKP  iktidarı tarafından torba yasa içerisinde Meclis’e getirilen cemevleri düzenlenmesini ve Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile kurulan Alevi-Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı’nı  protesto ederek elçilik binasına siyah çelenk bıraktı.

 Demokratik kitle örgütlerinin ve yöre derneklerinin de destek verdikleri eylemde, Aleviler sık sık “Devletin Alevisi olmayacağız,” “Aleviyiz haklıyız kazanacağız,” “Alevilik vardır, Alevilik haktır”, “Cemevleri ibadethanemizdir”  ve ” Alevilik torbaya sığmaz” sloganları attılar.

Alevilerin yoluna inancına sahip çıktıkları protesto  eylemde, BAF Eşbaşkanı Dilek İncedal ve Cemevi Eşbaşkanı İbrahim Has  eyelemin amacına ilişkin konuşmalar yaptılar. birer konuşma yaptı.

Alevi kurum başkanları yaptıkları konuşmalarda, şu ifadeleri kullandılar:  “Biz Aleviler; Kerbela’da İmam Hüseyin, Anadolu’da Hünkar, Banaz da Pir Sultan, Nurhak’ta Şah Kalender gibi ne inancımızdan vazgeçeriz ne de yolumuzdan döneriz. Kerbela’dan bizlere miras kalan Hüseyni duruş, bizim şiarımızdır. Yıllardır Siyasi iktidarda artık bunu görmek, anlamak ve uygulamak zorundadır. Aleviler vardır, Aleviler burada ve Alevilik haktır” dedi.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir