Alevi Haber Ağı

Alevi Haber Ağı Web Sitesi

FUAF: Yolumuza ve davamıza sahip çıkmak için KÖLN’deydik!

 Fransa Alevi Birlikleri Federasyonu ( FUAF), AABK’nin 12 Kasım’da Almanya’nın Köln kentinde düzenelediği mitinge ilişkin yazlı abir açıklama yaptı.
”Hepimiz 12 Kasım 2022 , Cumartesi günü «Yolumuza ve Davamıza» sahip çıkmak için KÖLN’deydik” başlıklı yazılı açıklamada, şu ifadeler yer alıyor:
‘TC Cumhurbaşkanı, Recep Tayyip Erdoğan’ın , Biz Alevilere danışmadan hakkımızda almış olduğu torba yasasından çıkan kararnameleri kabul etmediğimizi söylemek için KÖLN’deydik !
İnanç özgürlüğümüzü kısıtlamaya ve inancımızı asimilasyona uğratmaya devam eden iktidara Dur demek için KÖLN’deydik ! !
Tek adam diktatörlüğü ile kurmuş olduğu « Alevi Bektaşi Kültür ve Cemevleri Başkanlığı» ‘nı, ayrıca Cemevlerimizin ve kurumlarımızın Kültür Bakanlığına kesinlikle bağlanmasını Kabul etmediğimizi söylemek için KÖLN’deydik !
Avrupa’da «Alevilik kendine özgü bir inançtır» olarak tanınırken , Türkiye’de Aleviler üzerinde oynatılan oyunlara Dur demek için KÖLN’deydik !
Baskı ve zulümleriniz bizleri yıldıramayacak!
Bu hafta, Ankara’nın göbeğinde, Ana, Dede, Baba, Pir ve Kurum Başkanlarımızın yaptığı mitingde maruz kaldığı POLİS saldırılarını kınadığımızı söylemek için KÖLN’deydik !
Türkiye’nin «LAİK» bir Devlet olarak kalması gerektiğini, «Diyanet» yapılanmanızı doğru bulmadığımızı söylemek için KÖLN’deydik ! Alevilerin sizden asla maddi yardımda bulunmadığını ve sizler gibi vergi paralarını diyanet hocalarına aktararak, Hak yemek gibi bir alışkanlıklarının olmadığını, «Adaletsizlik» lerinize asla ortak olmayacağımızı söylemek için KÖLN’deydik !
Alevi Ana, dede, Baba ve Kurum Başkanlarımızı maaşa bağlamak isteminizi, cemevleri ve kurumlarımızın , elektrik ve su gibi giderlerini devletin Kültür Bakanlığı kasasından ödemenizi Kabul etmediğimizi bağıra bağıra söylemek için KÖLN’deydik !
Seçim süreci çıkarlarınız İçin Alevileri kullanamazsınız ! Aleviler, maddi yardım istemiyorlar ! Bunu artık anlayın, sağır sultan duydu anladı bizi , siz devletin iktidarı olarak halen Anlamadınız bizleri, Aleviler Eşit yurttaşlık istiyor ! DUYUN BİZİ! Aleviler EŞİT YURTTAŞLIK İSTİYOR!
Cem ibadetimiz, Cemevleri ibadethanemizdir !
Cem evlerimiz inancımızı yaşadığımız yerlerdir ! Semahlarımız folklorik dans değil, Hak ile Hak olduğumuz , Alevi inancımızın Ritüelleridir !
Yeter artık , bir rahat bırakın Alevileri !
Geçmişten bugünlere kadar üzerimizde oynadığımız oyunlar yetmedimi, baskı ve zulümleriniz yetmedimi ! Yaptığınız katliamlar Yetmedimi ? Halen Anlamadınız mı ? Aleviler, Devletin Alevi’si olmadı , aslada olmayacaklardır !
Bırakın artık inancımızı bir rahat yaşayalım !
Derhal almış olduğunuz KHK kararnamemizi geri çekin !
Aşk ile…’

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir