Alevi Haber Ağı

Alevi Haber Ağı Web Sitesi

Aleviler, Avustralya’da festivali düzenledi

Avustralya Alevi Bektaşi Federasyonu (AFA)  ile üye kurumları Avustralya Toplum Konseyi ve Dandenong Alevi Kültür Merkezi’nin ortaklaşa düzenlediği 29’ncu Abdal Musa Festivali Coburg Lake Reserve parkında yoğun bir katılımla geröekleşti.  Alevi yol önderi Abdal Musa adına yapılan Alevi Festivali’nin açılış konuşmasını  Avustralya Alevi Bektaşi Federasyonu ( AFA) Başkanı Suzan Saka yaptı. Başkan Saka, “Alevi inancını Alevilerden başka kimse tanımlayamaz. Kendisine dayatılan torba yasasında Aleviliği bir kültür olarak tanımlayan ibarenin aslında bir oyundan başka bir şey olmadığını, inancımızın sadece bir kültürden ibaret olmadığını ve devlet inancı olmadığını hiç unutmamalıyız” dedi.

AFA Yönetim Kurulu, 29 Abdal Musa Festivali’ne ilişkın sosya meday üzerinden yaptığı yazılı açıklamada, festivale katkı suna herkes teşekkür etti. Açıkalada, şu ifadelere yer verildi:

‘Festivalimiz’e katılan; Federal Milletvekili Peter Khalil, Senatör Enver Erdoğan, Merri-bek belediye başkanı Mark Riley milletvekili adayları, belediye Meclis üyelerine, Toplum kuruluşu temsilcilerine,
Sahne alan sanatçı ve müzik grupları:
Nilgün Çakmak & Engin Çelik
Aborigin sanatçılar Brent Watkins ve Uncle Sean
DAKM Semah Grubu
Acoustic Harmony,
Grup Okyanusya
İstanbul Entertainment
Pegasus Yunan Dansları grubuna
Grup Dostlar’a çok teşekkür ederiz.
SBS Türkçe Radyosu’na
Ayrıca Avustralya Alevi Toplum Konseyi ve Dandenong Alevi Kültür Merkezi yönetim ve üyelerine, AATK İnanç Kurulu’na,
Gönüllü çalışan canlarımıza,
Maddi katkı sunan sponsorlarımıza,
Hediye çekilişine bağışta bulunan farklı gruplardaki işyeri sahiplerine ve Festivalimize gelen siz canlarımıza çok teşekkür ederiz” denildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir