Alevi Haber Ağı

Alevi Haber Ağı Web Sitesi

İzmir’de kadınlar eşitlik, özgürlük ve laiklik için sokakta

‘İNSANCA YAŞAMAK İSTİYORUZ’
İKP adına basın açıklamasını Eren Saran ve Aylin Aker okudu. Açıklama ayrıca Kürtçe olarak da okundu.
“Mirabel kardeşler bugün Türkiye’de ve dünyada kadınların özgürlük mücadelesinde yaşıyor” denilen açıklamada, kadınların dünyada ve Türkiye’de eşit, özgür ve şiddetsiz bir yaşamı kurmak için mücadele ettiği ifade edildi.
İstanbul Sözleşmesi başta olmak üzere tek adam rejiminin çalışma yaşamı, sağlık hakkı gibi kadınların birçok haklarına saldırdığı belirtilen açıklamada, “Biz kadınlar sadece yaşamak değil, insanca yaşamak istiyoruz. Her kadına güvenceli iş ve çocukların sağlıklı koşullarda büyümesi için her iş yerine kreş istiyoruz. Bizi hapsetmek istedikleri cinsiyet kalıplarını, bizi içinde boğdukları o ataerkil aileyi reddediyoruz. Başörtülü, örtüsüz, lezbiyen, biseksüel, trans, Kürt, Alevi, Laz, ev emekçisi, fabrika işçisi kadınlar olarak makbul olmayacağız, ataerkil ailenize sığmayacağız. Kirli siyasi oyunlarınıza araç olmayacağız” denildi.
Açıklama sonrası KBG İzmir katledilen ve tutuklu bulunan kadınlar adına performans sergiledi.
BUCA’DA KADINLAR EŞİT, ÖZGÜR BİR DÜNYA TALEBİYLE YÜRÜDÜ

Buca Kadın Platformunun çağrısıyla Forbes Sevgi Yolu Madenci Anıtı önünde toplanan kadınlar “Buca’dan dünyaya kadınlar hakları için ayakta” pankartı ve çeşitli dövizler açarak yürüyüşe geçti. Kadınlar çeşitli sloganlarla Şirinyer Migros önüne kadar yürüdü. Başta Afganistan’da Taliban’a karşı ve molla rejimine karşı direnen İranlı kadınların mücadelelerinin selamlandığı yürüyüş Migros önünde yapılan açıklama ile son buldu.

Platform adına yapılan basın açıklamasını Neşe Gürgör okudu. İstanbul Sözleşmesi’nden ve çocuğun cinsel istismardan korunmasını sağlayan Lanzorete Sözleşmesi’nden vazgeçmeyeceklerini belirten Gürgör sözlerini şöyle sürdürdü: “Bugün taleplerimize daha da sarılıp, daha kararlı şekilde mücadele edeceğiz. İstanbul sözleşmesi uygulanana, işsizlik, yoksulluk yok olana, savaşlar durana kadar; hiçbir kadın, çocuk şiddet-cinsel saldırı yaşamasın diye eşit, özgür ve sömürüsüz bir dünya için mücadele edeceğiz” dedi.

BORNOVA’DA KADINLAR: KRİZE ŞİDDETE EŞİTSİZLİKLERE KARŞI GÜCÜMÜZ BİRLİĞİMİZ

Bornova’da kadınlar küçülen ekmeğe büyüyen şiddete karşı, AKP’nin gerici dayatmalarına karşı sokaklara çıktı. İzmir Alsancak’ta gerçekleşen eylem öncesi ilçe ilçe buluşmalar, açıklamalar gerçekleştiren kadınlar “eşit, özgür, şiddetsiz, sömürüsüz bir hayat” taleplerini yükseltti.

Bornova Kadın Platformu, metro önünde geçekleştirdiği eylemle “Krize, şiddete, eşitsizliklere karşı gücümüz birliğimiz” dedi. Kadınların alkış, zılgıt, sloganlarla taleplerini yükselttiği eylemde, platform adına açıklamayı Zeynep Reyşen okudu.

Reyşen, yoksulluk ve işsizliği fırsata çeviren patronların kadın emeğinin sömürüsünü daha da artırdığına güvencesiz, sendikasız çalışma dayatmalarına değindi. Son olarak İranlı kadınların İran halkının özgürlük mücadelesini selamlayan Reyşen, “Eşitliğe, laikliğe ve özgürlüğümüze yönelik gerici saldırıları kabul etmiyoruz. Diktatörlere, tek adamlara karşı ayaktayız, açlığa, sefalete, hak gasplarına, eşitsizliğe karşı eşitlik ve özgürlük haklarımızdan vazgeçmiyoruz” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir