Alevi Haber Ağı

Alevi Haber Ağı Web Sitesi

ABF: ÖĞRETMEN NEFRET DEĞİL, SEVGİ ÜRETENDİR !

Bursa Hürriyet Anadolu Lisesinde görev yapan Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni Mehtap Cengiz geçen Cuma günü ders verdiği  sınıfta, “ Ben Alevilerin gittikleri yolun yanlış olduğunu düşünüyorum. Çoğu Alevi ailede çocuğun kimden olduğu belli değil. Alevilerin Hz. Ali’yi Hz. Peygamberimizin yerine koyuyorlar, bir erkek ile kız öğrencinin ders dışında konuşması zinadır” ifadelerini kullanarak Aleviler hakaret etti.

 Alevi Bektaşi Federasyonu( ABF), Bursa’ın Ohrangazi İlçesi’ndeki Hürriyet Anadolu Lisesinde görev yapan Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni Mehtap Cengiz’in geçen Cuma günü ders verdiği sınıfta Aleviler hakkında sarf ettiği nefret söylemine ilişkin gugün yazılı bir açıklama yaptı.

Alevi Bektaşi Federasyonu’nun  ” Öğretmen nefret değil, sevgi üretendir! Nefret suçu insanlık suçudur, her türlü insanlık suçunun karşısındayız ve takipçisiyiz’ başlığıyla yaptığı yazılı açıklmada, şu ifadelere yer verilmiş:
”AKP’nin yirmi yılı aşkın iktidarı döneminde yaratmış olduğu ‘’dindar ve kindar’’ iklim, nefret kusmaya devam ediyor.
Bilimsellikten bir hayli uzaklaşan eğitim sistemimizde zorla dayatılan din derslerinin çocuklarımız üzerinde yarattığı tahribatlar devam ederken, yaşanan ayrımcılıklar her gün yeni bir nefret suçu olarak ortaya çıkarmaktadır.
Bir yandan Alevilik inanç olarak kabul edilmeyip torbaya sığdırılmaya çalışılırken, diğer yandan kapılarımız işaretlenmekte ve hayatımızın her alanında nefret söylemlerine maruz kalmaktayız. Bunun son örneğini Bursa Hürriyet Anadolu Lise’sinde gördük. Bir öğretmen ’Çoğu Alevi çocuğun kimden olduğu belli değildir…’’ diyor ama o sözde öğretmen hala görevini yapmaya devam ediyor. Tıpkı daha önce zorunlu din derslerinde çocuklarımıza hakaret eden öğretmenlere her hangi bir idari soruşturma açılmadığı gibi.
Alevilere ve toplumun farklı kesimlerine yönelik nefret suçlarıyla ilgili etkili soruşturma yapılmaması ve bu tür suçları işleyenlere gerekli yaptırımların uygulanmaması, her geçen gün yeni bir nefret suçunun yaşanmasına neden olmaktadır.
Bilim yuvası olması gereken okullarımız, geldiğimiz süreçte tekçi, inkârcı, asimilasyoncu ve bu ülkenin farklılıklarını ötekileştiren bir yapıya bürünmüştür. Zorunlu din derslerinin kaldırılması yönündeki ısrarımızı bir kez daha yenilerken çok dilli, çok inançlı, çok kültürlü coğrafyamızda toplumsal barışın sağlanması ve farklılıkların kardeşçe bir arada yaşayabilmesi için en başta eğitim sisteminin demokratik, laik ve bilimsel olması gerektiğini vurguluyor ve nefret suçlarının ancak bu şekilde son bulacağını belirtiyoruz. Yaşanan ayrımcılık ve nefret suçları bu ülkenin farklılıkları üzerinde uygulanan devlet politakalarının sonucudur. Son bulması için de gerekli anayasal düzenlemelerin yapılması acil bir ihtiyaçtır.
Alevi Bektaşi Federasyonu olarak başta okullarımız olmak üzere hayatın her alanında yaşadığımız tüm ayrımcılık ve nefret suçlarının yakın takipçisi olacağımızı ve eşit yurttaşlık için verdiğimiz mücadeleyi daha da yükselterek devam ettireceğimizi kamuoyu ile paylaşıyoruz.
Her Türlü Ayrımcılık Son Bulsun ve Kime Karşı Olursa Olsun Nefret Söylemleri En Ağır Şekilde Cezalandırılsın !
Zorunlu Din Dersleri Kaldırılsın !
Demokratik, Laik, Bilimsel Eğitim İstiyoruz !”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir