Alevi Haber Ağı

Alevi Haber Ağı Web Sitesi

Brezilyalı efsane futbolcu Pele yaşamını yitirdi

82 yaşındaki eski futbolcu, bir süredir kanser tedavisi görüyordu.
Bir yıldan uzun süredir kolon kanseri tedavisi gören ve son günlerde durumu ağırlaşan 82 yaşındaki Brezilyalı efsane futbolcu Pele yaşamını yitirdi. Brezilya ile 1962 ve 1970’te de Dünya Kupası’nı kaldıran efsanevi oyuncu, 3 kez Dünya Kupası kazanan tek oyuncuydu.

Bir yıldan fazla süredir kolon kanseri tedavisi gören Brezilyalı efsane futbolcu Pele’nin sağlık durumunun kötüye gittiği duyurulmuştu.

82 yaşındaki futbol efsanesi bugün hayatını kaybetti.

PELE KİMDİR?

Tam adı Edson Arantes do Nascimento olan Pele 23 Ekim 1940 yılında Brezilya’da dünyaya geldi.

Brezilyalı efsane futbolcu Pele kariyeri boyunca hazırlık maçlarıda dahil çıktığı 1363 maçta attığı 1279 gol ile Guinness Dünya Rekorları’nda yer almaktadır.

Tüm zamanların en iyi futbolcuları arasında gösterilen Pele FIFA tarafından “en iyisi” olarak nitelendirilmiştir. Pele 2000 yılında Diego Maradona ile beraber FIFA Yüzyılın Oyuncusu ödülüne layık görülmüştür.

Pele ayrıca 1958’te Brezilya Milli Takımı ile Dünya Kupası’nı kazanmıştır. Bu sevinci 17 yaşında yaşayan Pele, Dünya Kupası kazanan en genç oyuncu olmuştur. Brezilya ile 1962 ve 1970’te de Dünya Kupası’nı kaldıran efsanevi oyuncu, 3 kez Dünya Kupası kazanan tek oyuncudur.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir