Alevi Haber Ağı

Alevi Haber Ağı Web Sitesi

8 Mart Kadın Buluşması: Soracak hesabımız, yeniyi kuracak gücümüz var

8 Mart Kadın Platformu’nun, “Soracak hesabımız, yeniyi kuracak gücümüz var” sloganıyla çağrı yaptığı Kadın Buluşması için kadın+lar, Kadıköy’de bir araya geldi.

Eylem öncesi Kadıköy polis ablukasına alındı. Ablukaya rağmen kadınlar ve LGBTİ+lar farklı kollardan Beşiktaş İskelesi önüne yürüyüşe geçti. Eylemde sık sık “Hükümet istifa”, “Susmuyoruz, korkmuyoruz, itaat etmiyoruz” sloganları atıldı.

8 Mart Kadın Platformu adına 3 farklı dilde okunan basın açıklamasının ardından eylem sonlandırıldı. Basın açıklamasını Kürtçe Newroz Ünverdi, Arapça, Sezen Eser ve Türkçe Bilge Seçkin Çetinkaya ve Esin İzel Uysal Okudu.

“Erkek ve devlet şiddetine, kadın cinayetlerine, yoksulluğa, siyasal islama, savaşa, doğa olaylarının katliama dönüştürülmesine, rant ve talan siyasetine karşı öfkemiz ve isyanımızla bir aradayız!” ifadelerinin kullanıldığı basın açıklamasında “Bu yıl 8 Mart’a, kadın katliamlarının her gün arttığı, yoksulluk ve açlık sınırının altında yaşamaya mahkum edilen binlerce kadının artan faturalar, barınma ve yaşam masraflarıyla açlığa terk edildiği, LGBTİ+lara yönelik şiddetin devlet eliyle körüklendiği, kadın işsizliğinin arttığı, savaş politikalarıyla militarizmin cesaretlendirildiği, göçmen kadınlara yönelik ırkçı saldırıların çoğaldığı koşullarda tüm bunlara karşı öfkemizle geldik. Depremde on binleri alınmayan önlemlerle enkaz altında katledenler, yüzbinlerce insanı göçük altında, göndermedikleri yardımlar sebebiyle ölüme terk etti” denildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir