Alevi Haber Ağı

Alevi Haber Ağı Web Sitesi

İmamoğlu’ndan Nagehan Alçı’ya: Siz farklı bir gündem yaratmak istiyor olabilirsiniz

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, Habertürk’te Didem Arslan Yılmaz’ın moderatörlüğünde “Türkiye’nin Nabzı” programında soruları yanıtladı

Programda Sözcü yazarı Deniz Zeyrek, Habertürk yazarı Nagehan Alçı ve Habertürk TV ekran yüzlerinden Mehmet Akif Ersoy İmamoğlu’na sorular yöneltti.

Yandaş kalem Nagehan Alçı’nın program boyunca Ekrem İmamoğlu’nu övmesi dikkat çekerken asıl amacının kumpas olduğu daha sonra ortaya çıktı.

Alçı’nın gündem dışı, tuzak sorularına Ekrem İmamoğlu dayanamadı ve “Siz farklı bir gündem yaratmak istiyor olabilirsiniz” yanıtını verdi.

– Haber devam ediyor –

Nagehan Alçı Ekrem İmamoğlu’na önce “Heybeliada’daki Ruhban okulu için ne düşünüyorsunuz” ardından da “Dersim katliamı ile ilgili ne düşünüyorsunuz” sorularını yöneltti.

Nagehan Alçı Kürt kökenli seçmen tartışmasının üzerine Tunceli Belediyesi’nin son günlere damga vuran Dersim tabelası kararını İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu’na sorarken “Kürtler ve Aleviler katledildi” gibi yorumlar yapması dikkat çekti.

İmamoğlu Nagehan Alçı’nın sorusuna “Siz farklı bir gündem yaratmak istiyor olabilirsiniz. 3 milyon Kürt vatandaşımızız gündemi ne biliyor musunuz adalet istiyorum diyor. Bana terörist demesinler diyor. Mesela pazarcıyım bana neden terörist diyor adam. HDP’ye oy veriyorum bana niye terörist diyor adam. Bunu diyor vatandaşımız eşit olmak istiyor” yanıtını verdi.

Nagehan Alçı: Dersim Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu’na ciddi destek verdiniz. Kürt ve Alevi katliamı olan Dersim katliamı konusunda ne düşünüyorsunuz?

Ekrem İmamoğlu: Tarihle ilgili program yapın inanın 2-3 saat konuşurum. İnanın ne bu akşamla ilgisi var. Arzu ederseniz ilerleyen günlerde, aylarda otururuz bu hususları görüşmemiz gerekiyorsa birkaç saat tartışırız. Bu işler 1 dakikalık cevaplarla cahil insanların eline fırsat vermek olur. Mesele İstanbul meselesi. Urfalı bir çocuğumuzun İstanbul’a gelip, çöplerden kağıt toplayıp, niçin çöp ayrıştırma makinasına kapılıp ölme meselesidir. Siz başka meselelerden gündem yaratmak olabilir. Benim gündemim Urfalı çocuğun meselesi. 3 milyon Kürt vatandaşımın gündemi adalet ve eşitlik istiyorum demesidir. Bana terörist demesin diyor. HDP’ye oy veriyorum bana niye terörist diyorlar diyor.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir