Paz. Şub 1st, 2026

Alevi Haber Ağı

Alevi Haber Ağı Web Sitesi

Ivana Hoffmann Mezarı Başında Anıldı: “Rojava’yı Savunmak Onun Mücadelesini Sahiplenmektir”

Duisburg’da düzenlenen anmada enternasyonal dayanışma ve kadın devrimi vurgusu öne çıktı.

DAİŞ’e karşı savaşırken 2015 yılında Rojava’da hayatını kaybeden Ivana Hoffmann, Almanya’nın Duisburg kentindeki mezarı başında anıldı. Sosyalistlerin çağrısıyla Meidrich semtinde bir araya gelen kitle, anmaya saygı duruşu ile başladı.

Kadın devrimi ve enternasyonal dayanışma vurgusu

Komünist Gençlik Örgütü (KGÖ) ve Marksist Leninist Komünist Parti / Komünist Kadın Örgütü (MLKP/KKÖ) adına yapılan konuşmalarda, Rojava kadın devriminin kazandığı statüyle yoluna devam ettiği belirtildi. Ivana Hoffmann’ın enternasyonal kimliğinin bugün Filistin halkıyla dayanışmada da yaşatılması gerektiği vurgulandı.

Konuşmalarda ayrıca emperyalist savaşlara, ırkçılığa ve her türlü gericiliğe karşı mücadelenin sürdürüleceği ifade edilerek, “Dün nasıl savaşıldıysa, bugün de mücadele sürmek zorunda” denildi.

7 Haziran Festivali: Rojava’yı Savunmanın Simgesi

Anmada yapılacak bir diğer etkinliğe de dikkat çekilerek, 7 Haziran’da Ivana Hoffmann için düzenlenecek festivalin, Rojava devrimini ve Hoffmann’ın mücadelesini sahiplenmek anlamına geldiği dile getirildi.

Anma ezgilerle sona erdi

Konuşmaların ardından Ivana Hoffmann için ezgiler seslendirildi. Katılımcılar, mezarına çiçekler bırakarak enternasyonal dayanışma ve mücadele sözünü yinelediler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir