Humboldt Üniversitesi Öğrencilerinden BAT-Cemevi’ne Ziyaret
⌈Haber Merkezi⌉ Berlin’de bulunan Humboldt Üniversitesi İslam Kürsüsü öğrencileri, Alevilik inancı ve Cemevi kurumsal yapısını daha yakından tanımak amacıyla BAT-Cemevi’ni ziyaret etti. Bugün öğle saatlerinde gerçekleşen buluşma, karşılıklı bilgi paylaşımı ve diyalog açısından verimli geçti.
Ziyarete, BAT-Cemevi Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Yüksel Özdemir, 2. Başkan Kadir Şahin, Yönetim Kurulu Üyesi Nazire Karaman ve BDAJ Eşbaşkanı Melissa Kurt ev sahipliği yaptı. Öğrenciler, Cemevi binasında yapılan gezinin ardından Alevilik inancı, tarihi, felsefesi ve Berlin’deki Alevi kurumlarının gelişimi hakkında kapsamlı bir sunumla bilgilendirildi.
Alevilik, Kurumsallaşma ve Faaliyetler Üzerine Bilgilendirme
Yapılan bilgilendirme sunumlarında Dr. Özdemir, Kadir Şahin ve Melissa Kurt; Aleviliğin tarihsel köklerinden başlayarak inanç sistematiği, cem ritüelleri, rızalık ve eşitlik temelli yaşam felsefesi, Almanya’daki Alevi örgütlenmesi ve BAT-Cemevi’nin yürüttüğü sosyo-kültürel faaliyetler hakkında öğrencilere bilgi verdi.
Ayrıca Cemevi bünyesindeki Kurulların çalışmaları, gençlik faaliyetleri ve inançsal hizmetler de öğrencilere aktarıldı. Öğrenciler yönelttikleri sorularla Aleviliğe dair ilgi ve meraklarını dile getirdi.
Ziyaret Hatıra Fotoğrafıyla Sonlandı
Ziyaretin sonunda katılımcılar, birlikte çekilen bir hatıra fotoğrafıyla bu anlamlı buluşmayı ölümsüzleştirdi. BAT-Cemevi yetkilileri, bu tür ziyaretlerin karşılıklı anlayış ve akademik diyalog açısından önemine dikkat çekti.

Sevgili Canlar, yoluna ve ikrarına bağlı olan her Alevi kendisini Alevi Haber Ağı’nın doğal bir muhabir olarak görmelidir.
Oturduğu mahallede, okuduğu okulda, çalıştığı iş yerinde, üyesi olduğu Cemevi’nde ve sokakat haber niteliği taşıyan her durmla ilgili bize görsel veya yazılı haber göndermelidir.
Bu istemimiz Alevi kurum yöneticilerimiz içinde geçerlidir.
Alevi Haber Ağı: Gerçekleri yazacak… Geçekler yazılırken sende katkını sun can…
Saygılar, sevgiler